Thailand Visa vraag Nr 173/22: Thaise bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
20 juni 2022

Vraagsteller: Willem

Om vanuit Thailand een Non-immigrant “O” Retirement visum aan te vragen, vraagt men een beschikbaar bedrag op een Thaise bankrekening, maar moet dit bedrag op een strikt persoonlijke rekening staan of mag dat ook op een joint account (waarover beide huwelijkspartners kunnen beschikken)?


Reactie RonnyLatYa

Zoals je kan lezen moet het op naam van de aanvrager staan:

“5.2 Copy of all entries of the applicant’s passbook showing that the applicant has a savings or fixed deposit account of not less than Baht 800,000 (all documents must be in the Applicant’s name)”

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf

Er zullen echter wel immigratiekantoren zijn die een gemeenschappelijke rekening aanvaarden. Al twijfel ik er aan of dat men dat ook zal toestaan bij een omzetting van Tourist naar Non-immigrant. Maar als jaarverlenging zijn er wel meerdere die het toestaan.

In dat geval zal er 1 600 000 Baht op de rekening moeten staan, want slecht de helft daarvan zal aanzien worden als het uwe.

Ook als je getrouwd bent. Je mag als getrouwde je omzetting of verlenging als Retired vragen, maar dan moet je ook aan de eisen van een Retired voldoen natuurlijk.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website