Vraagsteller: Walter

Ik verblijf in Thailand op basis van een jaarverlenging (Non-O retirement). Ik bewijs mijn financiële middelen jaarlijks met een affidavit van de Belgische ambassade (inkomsten uit huur >65.000 THB/maand). Hiervoor voeg ik bij de aanvraag van de affidavit aan de ambassade een jaaroverzicht van mijn Belgische bankrekening waarop de huren gestort worden.

Door omstandigheden ben ik verplicht mijn eigendommen te verkopen. Ik zal dus de volgende maanden geen huur meer ontvangen. Mijn vraag: Is het mogelijk om, tijdens het jaar van de verlenging, de bewijsmethode van de financiële middelen te wijzigen van de inkomstenmethode naar de “geld op de bank” methode?

Indien dat mogelijk is, vanaf wanneer moet de 800.000 THB dan op de Thaise bankrekening staan? Vanaf de dag dat ik geen 65.000 THB huurinkomsten meer heb? Vanaf de aanvraag van de verlenging (of 3 maanden voordien)?


Reactie RonnyLatYa

Strikt gezien zou je, wanneer je niet meer voldoet aan de voorwaarden waaronder de verlenging werd toegestaan, dit moet melden bij immigratie. Maar ik zou gewoon wachten tot de nieuwe verlengingsaanvraag. Het volstaat dan aan de voorwaarden van die nieuwe financiële eisen te voldoen.

Voor 800 000 Baht op de bank zou in principe 2 maand volstaan, maar nogal wat immigratiekantoren houden aan die 3 maand, omdat ze die 2 maand enkel toepassen bij een eerste aanvraag tot jaarverlenging.

Niet volgens de regels, maar je kan best veilig spelen en zorgen dat het geld minstens 3 maand voor de aanvraag op de bank staat.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website