Vraagsteller: Michel

Ik heb 2 vragen over de METV:

1. Op de website van Embassy Den Haag staat letterlijk: Financial evidence e.g. bank statement >> At least 200,000 THB or 5,500 EUR for the multiple entry Tourist visa (geen probleem). Op de Embassy websites van andere landen moet dit bedrag de laatste 6 maanden op een rekening staan (wel een probleem). Nu hebben we niks met andere landen te maken, maar doen we wel onze aanvraag op dezelfde website namelijk https://thaievisa.go.th/. Ik ben benieuwd of die 6 maanden dan ook voor Nederlanders geldt.

2. Travel plan: ik ga naar Thailand (binnenkomst) en kan dan binnen de eerste 60 dagen een vliegticket tonen naar bijvoorbeeld Vietnam en weer terug. 2e reis wil ik via land bijvoorbeeld Laos, maar doe dit op eigen houtje. Is dit genoeg informatie of moet ik nog meer plannen over 6 maanden tijd? Laos kan ik niet echt aantonen ook en wordt een bus vanuit Udon Thani.


Reactie RonnyLatYa

1. In de Den Haag is dat inderdaad niet specifiek vermeld. Mogelijk zal 3 maand ook volstaan, maar dat kan ik niet garanderen. Het is de ambassade die zal beslissen of dat voldoende is voor hun. Je kan altijd de vraag stellen natuurlijk aan de ambassade en dat dit niet vermeld is op hun website.

Misschien zijn er lezers die recent een METV hebben aangevraagd met minder dan 6 maand bankbewijs en je daar kunnen op antwoorden.

Het is dan wel dezelfde site wat door alle landen gebruikt worden om de aanvraag in te dienen, maar aan de hand van de gegevens die je ingeeft, wordt het naar de specifieke ambassades doorgestuurd om de aanvraag af te werken. In uw geval Den Haag dan.

2. Men vraagt toch niet om in dat Travel Plan wat te bewijzen. Men wil de reden zien van je METV aanvraag zien. Enkel vermelden wat je van plan bent en of je dit gaat doen via air/land. Het is een planning en plannen kunnen veranderen. Je moet dus ook niet strikt aan die datums houden in Thailand.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Visa vraag”. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

9 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 155/23: Thaise ambassade Den Haag – Multiple Entry Tourist Visa aanvragen”

 1. Casper zegt op

  Mijn metv eergisteren ontvangen van de ambassade in DH. Bij aan vraag een in het engels opgestelde bankstatement meegestuurd en dat is dus geaccepteerd. Hierop staan alleen datum van afgifte en huidig saldo. Was gratis bij mijn bank (knab)

  • Michel zegt op

   Hoi Casper, dus als ik het goed begrijp gaat het hier over een bankstatement van een datum en dus niet die van de afgelopen 6 maanden?

 2. bob zegt op

  Hallo Michel. Ik begrijp uw probleem niet helemaal. Als u Thailand binnenkomt bekomt u 30 dagen die u kunt verlengen bij een emigratiebureau met nog eens 30 dagen. Alsu dan dag 61 naar Vietnam vliegt bekomt u bij terugkomst opnieuw 30 dagen en herhaalt u de procedure bij uw gang naar Laos en terug. Dus u moet 180 dagen na binnenkomst+ het aantal dagen dat u elders verbleef, Thailand weer verlaten tenzij u in de 3de periode gaat voor een 90 dagen visum in Thailand. En deze kunt u zelfs verlengen tot een jaar verblijfsvergunning maar dan zijn er wel de financiële voorwaarden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Misschien wil hij rustig reizen zonder zich druk te maken over vragen over de Visa exemption bij check-ins of daarover lastig gevallen te worden waar dan ook.

   “dus u moet 180 dagen na binnenkomst+ het aantal dagen dat u elders verbleef, Thailand weer verlaten”
   En waarom zou hij dat dan moeten doen?

   Hij zegt ook niet echt hoelang hij wil blijven.
   Bijna 9 maand overbruggen kan met dat METV. Gewoon de laatste “borderrun” maken voor einde geldigheidsperiode van het visum en zal opnieuw 60 dagen bekomen plus eventueel verlengen met 30.
   Vervolgens kan hij dan alsnog zonder problemen zijn Visa Exemptions gaan gebruiken want van dat jaar nog niet één gebruikt. Kan op die manier meer dan een jaar verblijven als tourist me enkele borderruns.

   Als mensen een keuze maken voor iets zullen ze wel een reden hebben. Ieder reist op de manier waarvan hij vindt dat het best bij zijn situatie past. Met een visum reizen is niks mis hoor….

   • RonnyLatYa zegt op

    “tenzij u in de 3de periode gaat voor een 90 dagen visum in Thailand. En deze kunt u zelfs verlengen tot een jaar verblijfsvergunning maar dan zijn er wel de financiële voorwaarden.”

    Kan je dan opmaken uit de informatie dat hij “retired” is of daarvoor in aanmerking komen?
    Kan gewoon ook loopbaanonderbreking zijn of een student die gedaan heeft en nog niet meteen de arbeidsmarkt op wil.

  • Michel zegt op

   Hoi Bob, zoals Ron hieronder zegt gaat het idd over een langere periode van zo’n 8 maanden en nog niet ‘retired’. Mijn vorige reis van 7 maanden veel gedoe bij binnenkomst Thailand zowel via lucht als land. Tot nu toe altijd gelukt door de jaren maar weer apart genomen en hoop vragen en bij mij wat stress. Als ik een METV kan krijgen dan graag maar uiteraard wel even benieuwd hier hoe dit exact werkt.

 3. Rob Alberts zegt op

  Vreemd genoeg verschillen de omschrijvingen en voorwaarden bij de verschillende West-Europese Thaise ambassades.

  Wel is mijn ervaring dat de Thaise ambassade in Den Haag heel klantvriendelijk alle vragen rondom visumaanvragen snel en gedetailleerd beantwoord.

  Vriendelijke groet,

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik vind het eerder vreemd wanneer ik eens iets lees waar ze wel hetzelfde vragen 😉

  • Michel zegt op

   Ik ga nog eens een poging wagen deze week. Mailen en bellen was nog geen succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website