Thailand Visa vraag Nr 149/22: Tourist visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 mei 2022

Vraagsteller: Arnold

Ik heb al diverse artikelen op dit blog gelezen, maar kom er nog niet uit hoe een visum aan te vragen (STV). Ga 9 juli vliegen naar Bangkok, terugreis is vertrek op 19 augustus 2022 Bangkok naar Amsterdam. Heb een Thaise partner, niet getrouwd. Zij heeft nl en Thais paspoort, dus voor haar geen probleem!

Ik vind op de Thaise site te veel vragen die ik niet kan beantwoorden, o.a. dat ik nog steeds een hotel moet boeken, dat was toch niet meer nodig?

Kan nu ook die site (voor Thais visum aanvraag) waar ik kon inloggen niet meer vinden. Kan jij me op weg helpen waar ik moet zijn, alvast bedankt.


Reactie RonnyLatYa

  1. De website om je visum aam te vragen isOfficial Website of Thailand Electronic Visa (thaievisa.go.th)

 Wat je nodig hebt is geen STV (Special Tourist Visa) maar een gewoon Tourist visa Single entry

Wat je daarvoor nodig hebt kan je hier vinden.

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

CATEGORY 1 : Tourism and recreation related visit

  1. Tourism / Leisure activities

VISA TYPE: Tourist Visa (60 days stay)

De eisen kunnen mogelijk meer zijn dan wat  op de thaivisa website staa,t maar het is wat op deze link staat  wat van toepassing is.

  1. Een van de eisen is  “Proof of accommodation in Thailand e.g. accommodation booking, invitation letter from family/friends in Thailand, etc.”

Dat is waar je zal verblijven.  Is dat bij je vriendin dan kan zij altijd een uitnodigingbrief opmaken waarin ze verklaart dat je op haar Thaise adres zal verblijven.  Wel haar ID kaart bijvoegen en eventueel Thaise adresboek.

 Dat wordt al zeer lang gevraagd zo een bewijs van verblijf.

Maar mogelijk verwar je met de eisen van de Thailand Pass.  Bij de Thailand Pass was je een tijd terug verplicht 1 of meerdere dagen een hotel te boeken dat COVID goedgekeurd was en waar je dan moest verblijven tot je vrij van COVID werd verklaard.

Dat hoeft nu niet meer. Je kan direct naar je verblijfadres.

 Momenteel is de Thailand Pass nog wel van toepassing. Denk daar aan. Je moet hem dus nog steeds aanvragen. Of dat nog zo zal zijn op 9 juli zal je wat moeten opvolgen.

Je kan op de link steeds lezen wat op dat moment van toepassing is en wat je moet leveren om de Thailand Pass te bekomen. Die eisen hangen af of je al dan niet gevaccineerd bent

Thailand Pass Registration System (for air travel only) (consular.go.th)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website