Vraagsteller: Bert

Ik wil in oktober vanuit België naar Thailand reizen. Ik reis zonder visum, dus moet in principe na 30 dagen Thailand verlaten. Ik wil die termijn eventueel met nog eens 30 dagen verlengen, zodat ik in Thailand zelf vervolgens een non immigrant retirement visum kan aanvragen op basis van een ondersteuningsbrief van de Belgische ambassade. Ik voldoe aan alle vereisten inzake leeftijd, inkomen en huisvesting.

Nu is mijn vraag: kan dit inderdaad op die manier of moet ik eerst in België een tourist visum aanvragen en op die basis eerst 60 plus eventueel 30 dagen verblijfsrecht krijgen? En heb ik een ziekteverzekering nodig? En op welke datum gaat de retirement visum in (voor mij vooral belangrijk om elk jaar opnieuw te kunnen inreizen en verlengen)?


Reactie RonnyLatYa

  1. Je hoeft helemaal geen 30 dagen verlenging te vragen als dat niet nodig is. Dat is een optie die je hebt indien je tijd tekort zou komen, of indien je dat beter zou passen.
  2. In principe kan je dag na binnenkomst al je aanvraag indienen.  Het enige waar je rekening moet mee houden bij het indienen van je aanvraag is dat er minsten 15 dagen verblijf resten. Dit omdat die omzetting niet meteen gebeurt. Meestal duurt dat dan wel geen 15 dagen, maar hou toch rekening met een week.
  3. Wat je nodig hebt, vind je hier en zoals je ziet, is een ziekteverzekering niet nodig: https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf
  1. Indien toegestaan zal je eerst een verblijf van 90 dagen bekomen.  Die 90 dagen kan je dan verlengen met een jaar op de gekende manier. 
  1. Om nu te weten wanneer je elk jaar zal moeten verlengen zal het afhangen wanneer je de aanvraag gaat indienen. 

Dat moet je dan zelf wat uitrekenen wanneer dat ongeveer is. Reken een week bij de aanvraagdatum tot je aanvraag normaal aanvaard is (of ze geven de 90 dagen rekening houdende met de aanvraagdatum), en tel daar 90 dagen bij dan kom je ongeveer je einddatum te weten.

Die einddatum is dan wanneer je elk jaar minsten in Thailand zal moeten zijn, omdat dat de datum is dat je jaarlijks je jaarverlenging zal moeten aanvragen.  De aanvraag tot verlenging kan je natuurlijk standaard indienen vanaf  30 dagen voor die einddatum. Je hoeft niet te wachten tot de laatste dag.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website