Thailand Visa vraag Nr 148/22: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 mei 2022

Vraagsteller: Gerrit

Op 2/07/22 kom ik aan in Bangkok tot 29/08/22 heb een visum nodig, maar dat online invullen is een regelrechte ramp. Is het mogelijk om binnen te komen en een visum te krijgen van een maand en daarna naar immigratie te gaan. En later met mijn papieren om dit met een maand te verlengen? Mijn vrouw is Thais.

Weet er ook iemand welke verzekering je het best neemt op de site van de Belgische ambassade betaal je 11000 baht voor 30 dagen en voor het vervallen moet je ze dan terug verlengen voor een maand dat wil zeggen 22000 baht verzekering voor 2 maand


Reactie RonnyLatYa

Je kan vertrekken op Visa Exemption, maar zoals zo dikwijls al gezegd kan men bij vertrek een bewijs vragen dat je de intentie hebt om Thailand te verlaten binnen 30 dagen. Moet je met je vliegmaatschappij bekijken of ze dat al dan niet vragen.

Visa exemption is een visum vrijstelling m.a.w. dat is geen visum. Bij binnenkomst bekom je 30 dagen verblijf dat je eenmalig kan verlengen bij immigratie met 30 dagen.

Indien je officieel getrouwd bent zou je ook kunnen verlengen met 60 dagen. Noemt dan bezoek aan je echtgenote. Moet ze wel een adres voor in Thailand bezitten. Maar gezien de periode die je blijft is dat waarschijnlijk niet nodig. 30 dagen verlenging volstaat in uw geval en dan moet je die bewijzen van getrouwd zijn niet leveren

Die verzekering wordt gevraagd voor de Thailand Pass. Staat los of je binnenkomt met een Visa Exemption of visum. In uw geval voor die eerste 30 dagen dus.

Voor de verlenging van je 30/60 dagen wordt geen verzekering gevraagd. Over welke verzekering je moet nemen geef ik geen advies.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 148/22: Visa Exemption”

 1. Chris zegt op

  Beste Gerrit, ik heb bij Allianz voor 30 dagen 84,17Euro betaald. Via deze link van Thailandblog:

  https://www.thailandblog.nl/reizen/breaking-gratis-covid-19-verzekeringsverklaring-voor-thailand-bij-een-reisverzekering/

  Groeten, Chris

 2. Ludo zegt op

  Beste Gerrit,

  het aanvragen van een Non-O visum bij de Thaise Ambassade in Brussel is op zich toch geen onoverkomelijk probleem.
  Je moet alléén maar zien dat je de nodige (gedateerde, gehandtekende en voor “Certified True Copy”) documenten upload, in totaal dien je 13 stuks te uploaden, ook bij de niet-relevante punten.
  Qua verzekering, de verklaring van mijn Belgische gezondheidsverzekering MUTAS (voor verblijf in het buitenland max. 3 maanden) voor het eerste verblijf (heb een multiple entry) in het Engels was ok om mijn E-visa te krijgen alsook voor de ThaiPass.
  nb: heb mijn visum na ca. 1 week ontvangen, nog nooit zo snel gegaan, mijn ThaiPass na 1 minuut … ik vertrek op 20/6

  groetjes Ludo

 3. Ludo zegt op

  Ludo, maar noteert Mutas ook de door de Thaise autoriteiten vereiste verklaring dat de verzekering voor minimaal €10.000 ziektekosten dekt?
  Totaal nutteloos inderdaad, maar het is nog steeds een vereiste.

  • Ludo zegt op

   Beste,

   het attest van Mutas vermeld dat “he has unlimited coverage (at least 100000 USD) for medical expenses”

   groetjes Ludo

  • RonnyLatYa zegt op

   MUTAS is een intermutualisctisch project van de verschillende mutualiteiten.
   MUTAS is geen mutualiteit op zich en ook geen verzekeringsmaatschappij.
   MUTAS regelt enkel enkel alles tussen de zorgverleners, de klant en die zijn/haar mutualiteit.
   Dat wil zeggen dat MUTAS alle nodige contacten verzorgt om je te helpen en eventueel een betalingswaarborg of financieel voorschot geeft als dat nodig is, of overlegt met de behandelde arts.
   Maar dat onder dekking van de betreffende mutualiteit

   Maar daarvoor moet je mutualiteit wel dekking bieden in dat land natuurlijk. Als je mutualiteit geen dekking biedt in dat land, dan heb je niks aan MUTAS.

   Voor Thailand dekt volgens mij enkel de Socialistche Mutualiteit en waarschijnlijk de Spoorwegen. Andere dekken Thailand niet en die hebben dan niks aan MUTAS.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website