Thailand Visa vraag Nr 145/21: Welk visum? O, O-A of O-X

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
22 juni 2021

Vraagsteller: Jan

Ik ben 60 plus en ben van plan de komende winters in Thailand te verblijven voor een periode van 6 tot 8 maanden. Nu weet ik niet welk visum voor mij het beste is? Zelf dacht ik aan OX, of toch beter een retirement visum en in Thailand laten overzetten naar een jaarvisum? Ik wil in september vertrekken.


Reactie RonnyLatYa

Welk visum iemand kiest is een persoonlijke keuze. Ieder moet voor zichzelf beslissen wat doorslaggevend is om voor een bepaald visum te kiezen. Je kan ze allemaal nalezen en vergelijken op de website van de ambassade.

Non-Immigrant Visa O (others) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Non-Immigrant Visa O-X (Long Stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Persoonlijk vind ik momenteel het Non-immigrant O Single entry nog steeds de beste keuze. Je bekomt bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen, die je dan in Thailand kan verlengen met telkens een jaar. Verlengen in Thailand gaat eenvoudig en het belangrijkste zijn de financiële eisen die je moet voorleggen, maar die zal je wel al meermaals gelezen hebben hier.

Die jaarverlenging kan je dan jaarlijks herhalen. Wel zorgen dat je in Thailand bent op dat moment, want enkel in Thailand kan je verlengen.

Ook niet vergeten dat wanneer je Thailand verlaat, je eerst een “re-entry” haalt bij immigratie. Doe je dat niet verlies je die jaarverlenging en kan je weer van voor af aan beginnen met een visum te vragen. Waarschijnlijk ben je wel op de hoogte, maar geef het toch maar mee.

Momenteel volstaat een visum niet om naar Thailand te vetrekken. Je zal ook onderstaande procedure moeten doorlopen. Het geeft weer wat er nu gevraagd wordt, maar dat kan op het moment van je vertrek helemaal anders. Best regelmatig een bekijken of er geen aanpassingen zijn van de eisen.

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Succes!

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 145/21: Welk visum? O, O-A of O-X”

  1. Gerrit in Thailand zegt op

    Ikzelf ben binnen gekomen met een Non-Immigrant-O visum voor 3 maanden single entry. Lekker makkelijk en geregeld m.b.v. Visumdienst Breda, die mij zeer goed geholpen hebben. Na 14 dagen quarantaine zit ik nu heerlijk op de boulevard in Jomtien en heb tijd zat om mijn Non-Immigrant O-A visum o.b.v. Retirement uit te zoeken en aan te vragen. Ga dat binnenkort doen bij de Immigration Service hier in Jomtien. Ik hoop dan 1 jaar te verkrijgen. Dit was eigenlijk gebaseerd op het advies van RonnyLatYa, die eigenlijk altijd al dit op TB had gepost. Zeer goed advies van hem!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website