Thailand Visa vraag Nr 133/22:  Financiele bewijzen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
15 mei 2022

Vraagsteller: Eric

Bij de voorbereiding van mijn pensioen vind ik nogal veel tegenstrijdige informatie (ambassades inbegrepen) over het (Non immigrant A-A visum Thailand (long stay). Daarom wil ik mij met mijn vraag tot jullie richten.

Moet ik die 65.000 baht kunnen bewijzen dat het enkel en alleen van mijn Belgisch pensioen komt en gestort op mijn Belgische rekening of mag dit ook een bewijs zijn van maandelijkse stortingen van 65.000 baht op mijn dan eventuele Thaise rekening?

Als altijd als arbeider gewerkt te hebben zal ik niet aan die 65.000 baht pensioen komen maar dit zou ik zonder problemen kunnen bijpassen met spaargeld van andere rekeningen en zo elke maand toch die 65.000 kunnen overschrijven. Dus het probleem zit hem dat ik met bewijs van pensioen inkomsten niet in aanmerking zal kunnen komen maar met een bewijs van eventuele maandelijkse stortingen wel in aanmerking zou kunnen komen.

Moest een bewijs van maandelijkse stortingen aanvaard worden dan zou ik kijken om nu al een Thaise rekening te openen en al maandelijkse stortingen beginnen doen om dit dan na verloop van tijd als bewijs te kunnen gebruiken om mijn “Non immigrant oa visa” aan te vragen. Of zijn er eventueel nog andere mogelijkheden met uitzondering van die 800.000 baht die ik op een Thaise rekening moet hebben?


Reactie RonnyLatYa

Je hoeft geen Non-immigrant O-A aan te vragen. Beter is een Non-immigrant O Retired Single entry aan te vragen. Daarmee bekom je 90 dagen die je dan als Retired kan verlengen met een jaar.  

Voor de aanvraag van je Non-immigrant O volstaat volgende als financiële eis.

“Monthly net pension of not less than 1,000 euros per month ( expressly indicate the applicant’s name-surname and date of issue) 

OR

Proof of financial (letter from the bank) showing the latest 3-month bank statement of the amount equal to no less than +/- 10,000 euros or 400,000 Baht ( expressly indicate the applicant’s name-surname and date) with a proof of retirement status Pension” 

Dat wil dus zeggen dat je een pensioen moet bewijzen van minstens 1000 Euro per maand

OF

Een bankrekening van 400 000 Baht gedurende de laatste 3 maand. Geen stortingen hier.

Non-immigrant “O” Retirement (pensioner aged 50 or above with a state pension who wish to stay in Thailand for no longer than 90 days) – Royal Thai Embassy Brussels

Wat je jaarverlenging betreft in Thailand

Maandelijkse stortingen zijn een mogelijkheid, maar het is maar de vraag of je immigratiekantoor dit zal aanvaarden. Ze beperkten dat dikwijls maar tot enkele landen. Indien het aanvaard wordt wil men niet zelden stortingen zien van de laatste 12 maanden.

Beter is een andere methode te gebruiken vind ik.

Je pensioen is onvoldoende om enkel dat te gebruiken zeg je. Maar er bestaat ook de combinatiemethode.  Dat houdt in dat je een combinatie gebruikt van een bankbedrag en een inkomen. Je moet dan een bepaald bank bedrag tonen op een Thaise rekening en dat mag je aanvullen met een inkomen. Samen moet dat op jaarbasis 800 000 Baht zijn.

Stel dat je een bankbedrag van 400 000 Baht gebruikt, dan mag je het resterende bedrag bewijzen met je pensioen tot je aan 800 000 Baht komt. Je hebt dan nog 400 000 Baht aan pensioen nodig op jaarbasis. Maandelijks is dat in dit voorbeeld dan een pensioen van minstens een 34 000 Baht.

Opgelet. Ik gebruik dat bankbedrag van 400 000 Baht bewust als voorbeeld omdat er immigratiekantoren zijn die dat minstens eisen als bankbedrag. Voor andere volstaat elk bedrag. Andere combinaties zijn ook mogelijk dan zolang het samen maar 800 000 Baht is op jaarbasis.

Om het inkomen te bewijzen, je pensioen dus, zal mogelijk enkel het Affidavit van de ambassade volstaan.  Maar ook hier zijn er immigratiekantoren die dat ook werkelijk gestort willen zien.

 Beste is om eens langs je immigratiekantoor te gaan en te vragen welke bewijzen ze willen zien want lokaal kan dat overal anders zijn.

 De combinatiemethode die ik net uitleg staat heel algemeen ook als mogelijk op de website van Thaise Ambassade Brussel onderaan de pagina van het Non-immigrant O visum.

Non-immigrant “O” Retirement (pensioner aged 50 or above with a state pension who wish to stay in Thailand for no longer than 90 days) – Royal Thai Embassy Brussels

“Must have an annual earning and funds deposited with a bank totaling no less than Baht

800,000 as of the filing date.”

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website