Thailand Visa vraag Nr 131/22: Bewijs adres

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 mei 2022

Vraagsteller: Rudolf

Het gaat om de visa vraag van Diya nr. 123/22. Ik zit in dezelfde situatie, echter met het verschil dat als wij gaan emigreren, wij samen in het huis van mijn vrouw gaan wonen. Mijn vrouw woont hier al jaren met mij in Nederland, we zijn getrouwd.

Het gaat om jou antwoord op VI. Is het voldoende als ik de ID kaart van mijn vrouw upload, daar staat namelijk ook het adres op waar we gaan wonen? Of moet mijn vrouw ook bevestigen dat ik bij haar ga wonen? Haar adresboekje ligt in Thailand.

Ik hoop niet dat je het erg vind, dat ik er op terugkom, maar ik wil me graag goed voorbereiden.

Dank en groet.


Reactie RonnyLatYa

Men zal vragen dat je vrouw bevestigt dat jullie samen op dat adres gaan wonen. Tenslotte wordt er een Proof of accommodation in Thailand gevraagd. Dat zal in het geval van een huwelijk samen met haar ID kaart normaal wel volstaan denk ik. Maar dat is de beslissing van de ambassade natuurlijk. Daar zitten natuurlijk ook overijverige medewerkers die de volledigheid van het dossier afvinken en als ze zien dat er iets mist op hun lijstje….. naar de aanvrager is dan makkelijker terugkeren dan naar hun leidinggevende zoals je weet.

Het feit is natuurlijk dat het adres wat op de ID kaart staat enkel zegt dat ze ingeschreven is op dat adres. Niet dat zij de adresverantwoordelijke is. Kunnen ook de ouders, familie of wie ook zijn van dat adres. Het is de adresverantwoordelijke die zijn toestemming moet geven en wie dat is kan men enkel op het adresboekje zien. Niet op de ID kaart.

Je kan het proberen zonder adresboekje. Iemand met wat common sense zal de verklaring en ID dan wel voldoende vinden als bewijs. Misschien alvast eens kijken of niemand van de familie/vrienden jullie een foto of kopie kan bezorgen van de adrespagina en de inschrijving pagina en ze jullie opsturen?

Persoonlijk heb ik van alle belangrijke (ook minder belangrijke trouwens) documenten een kopie in de Cloud die ik dan van gelijk waar en van op gelijk welk toestel kan oproepen. Zo heb je die altijd bij de hand indien nodig.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website