Vraagsteller: Ruud Maenhout

Ik boekte een vlucht naar Phuket op 05/07/2021 (1 tussenstop in Dubai). Terugvlucht vanuit Bangkok op 03/08/2021. Ik verblijf dus 29 dagen in Thailand. Welk soort visumaanvraag heb ik nodig voor de CoE  Is het gratis of zijn er kosten aan verbonden?

Zijn er voor het visum nog andere documenten nodig zoals banksaldo’s of inkomstenbewijs?

Hoelang op voorhand aanvragen alsook voor de CoE? (In het Sandbox project Phuket is het hotel dat ik boekte wachtende op hun HSA+ certificaat).

Alvast bedankt voor een antwoord.


Reactie RonnyLatYa

1. Voor de periode dat je in Thailand wil blijven heb je geen visum nodig. Je kan binnen op basis van “Visa exemption” d.w.z. visum vrijstelling. Geen visumkosten dus voor jou. In normale tijden is dat 30 dagen, maar momenteel en gezien de quarantaine is dat opgetrokken naar 45 dagen. Voldoende voor je verblijf.

Die verblijfsperiode zal je bekomen bij aankomst van de immigratieofficier. Het feit dat je visumvrij naar Thailand kan ontslaat je natuurlijk niet van de andere voorwaarden zoals o.a. een CoE, etc…

2. Je valt dan onder

“GROUP 12: Dutch passport holders who wish to visit Thailand for a tourism purpose under the visa-exemption scheme (45-days stay inclusive of quarantine period). You must be able to present a bank statement with adequate funds for your stay in Thailand when applying for a COE.”

Gewoon volgen wat er op de website staat. Het verklaart zichzelf als je het lijstje afgaat.

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

3. Op de website van de ambassade in DenHaag is die info niet meteen terug te vinden, maar wel op die van Brussel en ik denk dat je dit als referentie mag zien

* Important note***

Please apply for COE online 3-4 weeks before your scheduled departure (applications submitted above 4 weeks before departure may have to be resubmitted)

Application for Certificate of Entry (for non-Thai nationals) – Royal Thai Embassy Brussels

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website