Vraagsteller: Bramsiam

Mijn vragen zijn ongetwijfeld eerder behandeld, maar het is soms wat lastig door de bomen het bos te zien. Ik heb twee heel concrete vragen.

  1. Ik ben in het bezit van een multiple-entry Non-O visa dat afloopt op 11 oktober 2022. Als ik voor 11 oktober binnenkom in Thailand kan ik daar dan nog 90 dagen blijven, of moet ik aansluitend aan 11 oktober zorgen voor een nieuw Non-O visum? M.a.w. moet je altijd een nog geldig visa hebben gedurende de 90 dagen periode, of hoeft het slechts geldig te zijn bij binnenkomst?
  2. Ik voldoe aan de financiële eisen om in Thailand te verblijven en ik heb een verklaring van de eigenaar dat ik permanent een appartement huur. Ik wil tijdens mijn verblijf deze zomer in Thailand retirement aanvragen op basis van mijn lopende Non-O visa. Ik wil het land dan eind augustus verlaten met een re-entry permit. Daarna wil ik komende winterperiode terug naar Thailand en graag langer dan 3-maanden in Thailand verblijven. Uiteraard moet ik dan tijdig een 90-dagen melding doen.

Mijn vraag is of ik ‘retired’ in Thailand kan zijn, maar voor de Nederlandse overheid gewoon in Nederland kan blijven wonen en daar belasting betalen en verzekerd blijven. In de praktijk ben ik altijd ongeveer even lang in Nederland als in Thailand.


Reactie RonnyLatYa

  1. Op het moment dat je Thailand binnenkomt dient je visum nog geldig te zijn. Indien zo zal je altijd een verblijfperiode van 90 dagen bekomen, ongeacht hoelang je visum dan nog geldig is. De geldigheidsperiode van een visum zegt enkel tot wanneer je het kan gebruiken om Thailand binnen te komen.
  2. Als je aan de voorwaarden van de jaarverlenging voldoet zal je die jaarverlenging ook bekomen in Thailand. Thailand trekt zich niks aan van wat de Nederlandse wetgeving zegt over langdurig verblijf in het buitenland. Wat hun betreft mag je een jaar in Thailand blijven. Dat is hun zorg niet. Het is aan de aanvrager om zelf te zorgen dat hij in orde blijft met de wetgeving van zijn land.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website