Thailand Visa vraag Nr 128/22: Welke ambassade voor een visa run?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 mei 2022

Vraagsteller: Mark

Als ik, vanuit Phuket, een visa-run per vliegtuig maak, welke buitenlandse ambassade is dan het meest geschikt en hoe vraag ik aan (e-visa, afspraak maken enz)?

Met dank voor de reactie.


Reactie RonnyLatYa

Moeilijk te zeggen momenteel. Zal afhankelijk zijn welk visum je wil en ook welke Thaise ambassade dat visum nu nog wil of momenteel kan uitreiken. Niet elke visum geven ze aan niet-inwoners en voor inwoner kunnen er zelfs beperkingen gelden zoals o.a. Den Haag waar je daadwerkelijk in Nederland moet aanwezig zijn ook.

Wat voor Corona misschien eenvoudig ging kan nu heel anders liggen en ervaringen van voor de Coronaperiode zijn daarom niet meer actueel.

Ik kan nu ook niet zeggen hoe het met al die verschillenden ambassades gesteld is. Het is tegenwoordig moeilijk te zeggen hoe ze werken en wat nog mogelijk is als niet -inwoner.

Moet je zelf eens opzoeken ook. “Thaise ambassade (land/stad)” intikken en hun website eens bezoeken en kijken welke regels ze daar nu toepassen

Kan het online aangevraagd worden, of wordt er met een afsprakensysteem gewerkt en hoe je die afspraak dan dient te maken? Hou ook rekening dat het visum waarschijnlijk niet onmiddellijk wordt afgeleverd. Je dient op hun website ook te kijken welke voorwaarden ze stellen. Die kunnen nu anders, of verschillend van waar je het visum eerder hebt aangevraagd.

Misschien zijn er lezers die recent een visarun hebben gemaakt en hun ervaring willen delen. Als je in een reactie aan de lezers dan ook nog eens laat weten welk visum je precies wil. Mogelijk kan je dan wat gerichter verder geholpen worden en kunnen ze misschien ook al zeggen of dat in die ambassade mogelijk was of niet, of tegen welke problemen ze aangelopen hebben.

Hou er ook rekening mee dat er ook inreisvoorwaarden kunnen gelden voor dat land en ook om Thailand terug binnen te komen.

Misschien is het beter om in Thailand je verblijfsperiode te verlengen, maar ik weet niet of je in de voorwaarden bent want je zegt niet hoe oud je bent, of op welke manier je hier nu verblijft.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website