Vraagsteller: Robert

Om een O visum aan te vragen moet je blijkbaar gepensioneerd zijn. Dat ben ik niet. Als ik vertrek met een toeristenvisum voor 60 dagen, kan ik dan mijn verblijfsperiode verlengen met 30 dagen en dan verlengen voor voor een jaar. Ik ben 64.


Reactie RonnyLatYa

Als je in Thailand een verblijfsperiode hebt bekomen op Tourist status (via Tourist visa of Visa Exemption) dan kan je dat eenmalig verlengen met 30 dagen. Nooit met een jaar. Om een jaarverlenging te bekomen dien je altijd in het bezit te zijn van een Non-immigrant status.

Je kan dat Non-immigrant O Retired bekomen via de ambassade voor zover je aan de voorwaarde voldoet.

Non-immigrant “O” Retirement (pensioner aged 50 or above with a state pension who wish to stay in Thailand for no longer than 90 days) – Royal Thai Embassy Brussels

Is dat niet het geval (o.a. door gebrek bewijs pensioen) bestaat de mogelijkheid om dit in Thailand aan te vragen. Of je dan bent binnen gekomen met een Tourist visa of een Visa Exemption maakt daarbij niet uit.

Ook dan zal je natuurlijk aan bepaalde (financiële) voorwaarden moeten voldoen, maar je hoeft niet te bewijzen dat je daadwerkelijk op pensioen bent, 50 jaar zijn volstaat.

Let op dat er nog 15 dagen resten bij het indienen van de aanvraag.

Indien toegestaan zal je eerst 90 dagen bekomen. Die 90 dagen kan je dan vervolgens wel verlengen met een jaar als Retired, voor zover je aan de voorwaarden voldoet. Ook dan zal je niet effectief moeten bewijzen dat je op pensioen bent. 50 jaar zijn volstaat ook hier.

Die jaarverlenging kan je dan jaarlijks herhalen.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website