Vraagsteller: Diya

Over aan te leveren documenten betreffende een Non-Imm-O-Thai Marriage. Ik heb nog een paar vragen vanwege mijn voorbereidingen, maar nu aan RonnyLatYa over de Non-Immigrant O Thai Marriage, categorie 2.2.

Wij gaan binnenkort definitief in Thailand wonen. Ik zelf ben Thai maar mijn man heeft een visum nodig. Hij wil gewoon op basis van 30 dagen met een retourticket naar Thailand, en dan naar Immigration voor 1 jaar verlenging, maar ik wil graag meer zekerheid. Misschien allemaal ten overvloede, ik hoop maar dat Ronny het mij niet kwalijk neemt. Met een schoonzus hebben we Thailandblog doorgespit, zij helpt mij met het formuleren.
Volgens: https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documentsolgens worden diverse documenten genoemd die je aan moet leveren. We komen er niet goed uit omdat het allemaal onduidelijk overkomt.

Tav “Required Documents” punt iv.: Is een uitdraai vanaf de website van ING- bank van de pensioen- en Aow stortingen voldoende?
Punt v: Is hier bijvoorbeeld een brief plus copy-ID van mijn broer in Chiangmai bedoeld?
Punt vi: Is het voldoende als mijn broer verklaard dat wij bij hem verblijven?
Punt vii: Is een uitdraai van de gemeente van de Burgerlijke Stand voldoende waarop is vermeld dat we gehuwd zijn?
Punt viii: Moet ik een verklaring bijvoegen nog steeds gehuwd te zijn en dat ik mijn man gedurende de reis vergezel?

Heel veel zaken worden eigenlijk dubbel gevraagd, zoals ook blijkt tav de punten ix t/m xi over het paspoort. Maar we doen wat gevraagd wordt, uiteraard.

Tot slot: is als je in het bezit bent van dit Thai Marriage Visum een enkele reis voldoende?

Ronny, alvast veel dank voor de te nemen moeite.


Reactie RonnyLatYa

Vertrekken op Visa Exemption kan natuurlijk, maar daar is inderdaad een retourticket voor nodig. Bovendien moet hij dat in Thailand eerst gaan omzetten naar een Non-immigrant alvorens hij een jaarverlenging kan aanvragen.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_06.pdf

 Meteen met een Non-immigrant O kan ook en kan met een enkele reis. Hij bekomt dan meteen zijn 90 dagen die hij dan kan verlengen met een jaar.  

iv. Moet normaal volstaan. Je kan een inkomen gebruiken. Misschien een bewijs dan bijvoegen dat hij met pensioen is. Zo weet men dat het een geregeld inkomen betreft.

v. Ben jij eigenlijk. Je Thai ID of Thai paspoort.Jij bent de reden, want je gaat in Thailand wonen met je man. 

vi. Je moet een bewijs hebben waar je gaat verblijven en als iemand je (tijdelijk) onderdak verschaft moet die persoon dat bevestigen. Copy van zijn ID en adresboek bijvoegen. Hij mag niet vergeten die documenten te ondertekenen. Hij kan daarin ook bevestigen dat hij je broer is.

vii. Dat is de relatie met de persoon in v.  Met jou en die relatie is een huwelijk.  Een bewijs van de gemeente volstaat normaal. Of je huwelijkscertifcaat als dat huwelijk ook in Thailand werd geregistreerd. 

viii. Dat je nog steeds gehuwd bent en dat jullie definitief naar Thailand emigreren kan je steeds vermelden. Je mag daarin vermelden dat jullie samen reizen.

Opgelet want belangrijk.

Ik weet niet of jullie huwelijk geregistreerd is in Thailand op het gemeentehuis. Dat is heel belangrijk voor hem om later een jaarverlenging te bekomen als Thai Marriage. Is dat niet zo dan kan je geen jaarverlenging bekomen als Thai Marriage.

Als hij die jaarverlenging later gaat aanvragen als Retired is dat niet belangrijk. Het is niet omdat een visa werd aangevraagd als Thai Marriage, dat een jaarverlenging van de verblijfsperiode niet kan verlengd worden als Retired.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website