Vraagsteller: Fred

Ik ben gedomicilieerd in België. Ik ga na een verblijf van 4 maanden België zeer binnenkort retour naar Thailand. Ik ben in het bezit van een retirement extension op basis van een NON-IMM O visum. Ik heb ook een re-entry geldig tot einde januari 2023.

Graag had ik geweten welke verzekering ik precies moet hebben voor mijn retour en de Thailand Pass ? Ik neem telkenmale een reisverzekering voor een zestal maanden met een hoge dekking van paar miljoenen euro. Zij willen me een attest maken Engelstalig in verband met covid-19 dekking. Mijn vraag is of er dan ook nog een aparte verzekering nodig is voor die 400.000 en 40.000 in en out patiënt eis? Dat is iets dat mijn verzekering er niet specifiek wil in vermelden. Zijn er mensen die onlangs retour zijn gegaan zo ja met welke verzekering en met welk attest?


Reactie RonnyLatYa

Als je een Retirement extension hebt en een re-entry heb je geen verzekering nodig wat je verblijfsperiode betreft. Wordt nergens gevraagd. Die verzekering wordt alleen gevraagd bij het aanvragen van een Non-O visum, maar vermits je al een extension bezit is dit nu niet van toepassing. Je hoeft dus die 40 000/400 000 Baht niet te bewijzen in uw geval.

Dat wil niet zeggen dat je geen verzekering mag nemen natuurlijk. Integendeel zou ik zeggen maar dat is een persoonlijke keuze. Alleen is het nu geen eis in uw geval.

Je hebt momenteel nog wel een algemene verzekering voor de Thailand Pass nodig en die bedraagt minstens 10 000 Dollar en moet ook COVID dekken. Het bewijs dat je verzekering wil maken zal normaal dan ook volstaan.

Normaal ga ik zelf niet verder in op verzekeringen, maar als lezers hun ervaring willen delen….

Liefst dan weer niet afdwalen naar Nederlandse verzekeringen. Heeft hij als Belg niets aan.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website