Thailand Visa vraag Nr 119/23: Hoe lang mag ik in Thailand blijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 juli 2023

Vraagsteller: Peter

Ik ben nu 64 en wil voor 1 jaar naar Thailand, en daar een scooter kopen. Nu kwam ik erachter dat ik met een Multiple entree visa maar Max 180 dagen per jaar in Thailand mag verblijven. Is dit zo…..? En is het ook mogelijk om langer te verblijven bijvoorbeeld 1 jaar.


Reactie RonnyLatYa

Er is geen enkele wet die zegt dat je maar 180 dagen per jaar in Thailand zou mogen verblijven.

Het soort visum dat je hebt, zal in eerste instantie bepalen hoelang je aanvankelijk in Thailand mag verblijven. Die verblijfsperiode kan je dan onder bepaalde voorwaarden gaan verlengen of niet, of je kan het soort visum eerst gaan aanpassen indien dit noodzakelijk is om een langere verblijfsperiode te kunnen bekomen of langere verlenging.

Met een Non-immigrant O retired visum kan je per binnenkomst maximum 90 dagen in Thailand verblijven. Dan moet je buiten.

Het hangt er nu van af of je visum een Single (eenmalig) entry heeft of een Multiple (meerdere) entry. Single entry wil zeggen dat je met dat visum eenmalig 90 dagen kan bekomen. Multiple entry wil zeggen dat je meerdere keren 90 dagen kan bekomen met dat visum. Een multiple entry is een jaar geldig. Wel zal je bij elke 90 dagen Thailand moeten verlaten hiervoor want een nieuwe 90 dagen kan je enkel bekomen door een nieuwe binnenkomst. Kan m.a.w. niet bij je immigratiekantoor

Zulke een 90 dagen kan je wel gaan verlengen met een jaar op basis van retirement. En dat kan wel bij je immigratiekantoor. Tenminste als je aan vooral de financiele eisen voldoet d.w.z. inkomen van minstens 65 000 Baht, of bankrekening van 800 000 Baht, of combinatie van inkomen/bankbedrag wat minstens 800 000 Baht op jaarbasis moet zijn.

Zulk een jaarverlenging kan je dan jaarlijks gaan herhalen. Zolang je aan de eisen blijft voldoen zal je elk jaar een nieuwe jaarverlenging bekomen en mag je in Thailand blijven zonder het te verlaten, zelfs al is dat jaren.

Wil je toch Thailand verlaten dan wel aan een re-entry denken en deze aan te vragen voor je Thailand verlaat.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website