Thailand Visa vraag Nr 118/23: Income Affidavit aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
14 juli 2023

Vraagsteller: Christian

Een jaarverlenging van een Non-immigrant O Single entry visum kan onder meer aangevraagd worden op basis van een maandinkomen van minstens 65.000 THB (in mijn geval een pensioen). Welke documenten moeten worden voorgelegd aan Immigration (in Jomtien) om dit maandinkomen te bewijzen?

Volstaat bijvoorbeeld een attest van de Belgische pensioendienst of moet dit attest vooraf gelegaliseerd worden door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de Belgische ambassade (zo ja, in Brussel of in Bangkok?)


Reactie RonnyLatYa

Je immigratiekantoor zal een Income Affidavit eisen waaruit je inkomen blijkt.

Dit Income Affidavit kan je bekomen bij de Belgische Ambassade in Bangkok. Je bezorgt dat Income Affidavit ingevuld aan de Belgische ambassade samen met een bewijs van je inkomen.  Een attest van de pensioendienst volstaat en je hoeft dat niet te laten legaliseren door Buitenlandse zaken

Als je daar verder vragen over hebt kan je die altijd stellen aan de ambassade. 

Ze zullen je dan ook wel een leeg exemplaar van zulk een Income Affidavit bezorgen dat je dan kan invullen en dat je dan terug moet bezorgen. Ook hoe je kan betalen (760 Baht momenteel dacht ik) en/of hoe je het op je adres kan laten bezorgen (moet je een aan jezelf geadresseerde enveloppe bijvoegen en 40 Baht dacht ik voor het terugsturen) als je tenminste het niet zelf gaat indienen en/of ophalen. 

Ze antwoorden altijd wel de dag zelf of de morgen nadien.

[email protected]

Ik voeg alvast al een leeg Income Affidavit bij in bijlage.

Best is vooraf wel na te gaan of een Income Affidavit wel aanvaard wordt in je immigratiekantoor want dat is niet overal zo, maar ik heb uit eerdere reacties begrepen dat Jomtien dat wel zou doen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website