Thailand Visa vraag Nr 115/23: Welk visum voor lang verblijf?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
10 juli 2023

Vraagsteller: Rob

Ik zou graag per oktober 2023 voor ongeveer 7 tot 8 maanden in Thailand willen gaan wonen, ik ben 64 jaar en gepensioneerd inmiddels. Nu heb ik problemen met het uitzoeken van het juiste visum.

Ik hoor en lees hier en daar wel wat over een 6 maanden visum en dan verlengen, maar ook over een non immigrant visum short stay en het dan laten overzetten naar een +50 jaar Retirement visum wat eigenlijk een extension of stay based on retirement heet, maar zeker weten doe ik dat niet.

Telefonische informatie van de ambassade krijg ik niet want je wordt gewoon naar het online aanvraagsysteem verwezen, niet prettig eerlijk gezegd, je kunt duidelijk merken dat Thai niet echt blij met ons zijn denk ik dan maar.

Nogmaals, ik wil dus in Thailand gaan wonen en ik hoef dus geen multiple entries ofzo, ik hoop dat iemand mij een duidelijk en zeker advies kan geven wat ik nu het beste kan doen, maar vooral welk visum ik moet aanvragen, alvast bedankt.


Reactie RonnyLatYa

1. Je kan een Non-immigrant O Single entry visum online aanvragen op basis van Retirement. De eisen kan je vinden op de website van de ambassade.

CATEGORY 1 : Tourism and recreation related visit

…..

3. Longer stay for retired persons (pensioner aged 50 or above)

VISA TYPE: Non-immigrant O (retirement) Visa (90 days stay)

….

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

Hiermee zal je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Dat visum hoef je maar 1 keer aan te vragen, want die 90 dagen kan je dan in Thailand gaan verlengen met een jaar. Vooral de financiële eisen zijn dan belangrijk

– Bankrekening met minstens 800 000 Baht

of

– Inkomen van minstens 65 000 Baht

of

– Combinatie van inkomen en bankbedrag dat op jaarbasis minstens 800 000 Baht dient te zijn.

Die jaarverlenging kan je dan jaarlijks herhalen. Wel zorgen dat je in Thailand bent als je de jaarlijkse verlenging gaat vragen.

Verlaat je Thailand dan niet vergeten om eerst een re-entry aan te vragen, want anders verlies je de jaarverlenging bij het verlaten van Thailand. Die re-entry maakt dat je bij terug binnenkomst opnieuw de einddatum van je jaarverlenging zal bekomen. Wel terug binnen komen voor die einddatum natuurlijk.

2. Een andere mogelijkheid is dat je vertrekt met een Visa Exemption of Tourist visum. De verblijfsperiode die je daarmee bekomt kan je echter niet verlengen met een jaar. Je moet dan eerst je toeristen status omzetten naar een Non-immigrant bij immigratie. Wat je daarvoor nodig hebt staat hier: https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf

Indien toegestaan bekom je een Non-immigrant O status. Je zal dan eerst 90 dagen bekomen die je dan weer met een jaar kan verlengen op dezelfde manier zoals ik eerder al zei.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website