Vraagsteller: Ben

In juli 2021 krijg ik een nieuwe baan in Pattani. Hoe kan ik een Non-B krijgen in Thailand?

Ik heb een Non-O-visum van Penang, ik kwam binnen Thailand op 27 februari 2020 in Thailand tot 26 mei 2020. Daarna kreeg ik Covid-19 verlenging tot 26 september 2020. Daarna verlengingen van 26 september 2020 tot 17 mei 2021.

Non-O was voor volunteer werk in Songkhla provincie is gestopt afgelopen maand, heb een work-permit tot september 2021


Reactie RonnyLatYa

Momenteel heb je een verlenging tot 17 mei 21 zeg je. Als je die gekregen hebt door je vrijwilligerswerk had je normaal moeten melden dat je daar niet meer werkt sinds vorige maand. Het is niet omdat je die verlenging gekregen hebt en het werk stopt, dat je die verlenging zomaar kan behouden. Als de reden waaronder de verlenging werd toegestaan verandert moet je dit melden. Maar ik vermoed dat gezien de verlenging bijna verloopt men er wel niks van zal zeggen Maar je zal ze alvast wel moeten verlengen, want je begint pas te werken juli. Dat kan nog met een Coronaverlenging die je momenteel nog kan aanvragen tot eind mei 21. Krijg je 60 dagen mee (1900 Baht). Zog wel dat je dat doet voor 17 mei of je zit in “overstay”.

Vermits je vorige maand gestopt met werken zal ook je werkvergunning niet meer van toepassing zijn en die zou je normaal moeten laten annuleren. Je werkvergunning is enkel maar geldig voor het werk dat ermee werd aangevraagd. Het is niet zo omdat je een werkvergunning hebt bekomen je er overal mee aan de slag mag.

Normaal moet je een Non-immigrant B buiten Thailand aanvragen, maar ik vermoed dat ze het nu in Thailand ook wel zullen toestaan om je status naar B te brengen. Moet je immigratie vragen.

Je zal daar de nodige bewijzen van je werkgever moeten voor voorleggen en je werkgever zal dat ook moeten doen voor een nieuwe werkvergunning.

Werkgevers die buitenlanders in dienst hebben weten normaal wat van hun gevraagd wordt.

En je kan natuurlijk best ook daarover, gezien de huidige Coronatijd, info vragen bij immigratie betreffende je Non-immigrant B visum. Zij zullen je mededelen wat kan en wat je moet voorleggen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website