Vraagsteller: Adrianus

Ik heb een non-imm o visa verkregen met een einddatum op 18 juli, dan kan ik in Thailand een jaarverlening aanvragen. Maar de maand juli komt mij slecht uit, wil de zomermaanden in Nederland verblijven dus zou graag deze datum een paar maanden willen opschuiven.

Mijn vraag is kan ik eerst een 90 dagen verlenging aanvragen en aan het eind van deze periode een jaarverlenging zodat ik weer uitkom op een jaar verlenging in oktober?


Reactie RonnyLatYa

Een Non-immigrant O visum bekom je in een ambassade/consulaat en heeft enkel een geldigheidsperiode. Dat is de periode waarbinnen je Thailand moet binnenkomen met dat visum. Die ligt vast en die geldigheidsperiode kan je niet veranderen of verlengen.

Bij binnenkomst zal je met dat visum een verblijfsperiode bekomen van 90 dagen. Staat los van de geldigheidsperiode van je visum en kan dus voorbij de geldigheidsperiode van je visum gaan. Deze periode kan je wel verlengen met een jaar. Niet met 90 dagen. Zou ook wel met 60 dagen kunnen als je getrouwd bent met een Thai.

Ofwel laat je het zoals het is, of je begint volgende keer opnieuw met een nieuw visum aan te vragen die dan beter bij je situatie past.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website