Thailand Visa vraag Nr 110/21: Certificate Of Entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
25 april 2021

Vraagsteller: Lenaerts

Ik had een e-mail gestuurd naar het doorgegeven e-mailadres COE van de ambassade België, deze lieten mij weten dat dit e-mail adres niet meer in gebruik is, dan heb ik contact opgenomen met Thailand over de volgende vraag: ik ga op 15 januari 2022 een visum O verkrijgen, daar ik 56 jaar ben. Na deze periode zou ik dit visum O willen laten verlengen voor 1 jaar met alle gevraagde formaliteiten en stortingen, maar ik boek mijn terugvlucht op naar België op 15 november 2022

Mijn planning was om een covid verzekering af te sluiten via Thailand voor de periode van 90 dagen de duur van mijn visum, en na die 90 dagen een verzekering af te sluiten ook in Thailand en die kost maar 6000 baht.

Ik had gelezen dat ge enkel een covid verzekering moest nemen voor de duur van u visum dus 90 dagen, maar ze laten me dit weten:

Geachte,
De periode van één jaar hebben we nodig voor niet-immigranten O of OA ook al blijft u maar 3 maanden.
Vriendelijke groeten

Kan iemand mij hierover een duidelijk antwoord geven, of hiermee ervaring heeft? Wie heeft nu gelijk en wat moet ge hebben voor u CoE certificaat te verkrijgen? Ik weet ge moet een covid verzekering nemen maar nu vertellen ze als ge een visum O hebt dat ge een jaar covid verzekering moet nemen.

 • is het voldoende om een covid verzekering te nemen voor de duur van mijn visum O (90 dagen).
 • of ben ik toch verplicht zoals ze mij antwoorden moet ik een covid verzekering nemen van 1 jaar , al blijf ik maar 3 maanden met mijn O-Visum

Reactie RonnyLatYa

Je stuurt een e-mail naar de ambassade en die antwoorden dat het e-mail niet meer in gebruik is? Vreemd…. Hebben ze dan geen ander e-mail opgegeven? Maar op de homepagina van de ambassade staat ook:

“For questions regarding visa and Certificate of Entry for foreign nationals as well as visa appointments, please send your inquiries to visa.brs@mfa.mail.go.th.”

Home (July 2020)

Ik zou dat e-mail adres eens proberen i.p.v. coe@thaiembassy.be wat je waarschijnlijk hebt gebruikt en hetwelk nog steeds op de CoE pagina staat als te gebruiken e-mailadres voor CoE zaken.

Je hebt vervolgens contact opgenomen met Thailand….. Thailand is groot. Wie of waar in Thailand?

Het lijkt me vreemd dat je bij een Non-immigrant O een 100 000 Dollar COVID verzekering van een jaar moet nemen. Volgens mij enkel voor de duur van je verblijf en die is in principe 90 dagen met een Non-immigrant O. Maar misschien heb ik ergens wat gemist. De ambassade kan hier uitsluitsel over geven.

Op de website van de Brussel vind ik de link niet meteen terug maar op die van Den Haag staat volgende link.

https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

“4. Having trouble finding an insurance policy with USD100,000 coverage for COVID-19? Please find an available option here: https://covid19.tgia.org

Daar zie je dat je per periode van 30,60, 90, 180 of een jaar kan afsluiten.

Let op. Dit dekt enkel COVID, niets anders

Mijn advies is. Probeer eerst dat e-mail adres van de ambassade eens dat ik je heb opgegeven en dan zal je snel duidelijkheid krijgen.

Vraag maar meteen advies over je Non-immigrant O. Leeftijd van 56 is dikwijls niet voldoende, maar bewijs dat je op pensioen bent ook.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

3 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 110/21: Certificate Of Entry”

 1. Arthur zegt op

  Beste,

  Surf naar: http://www.thaiconsulate.be/?p=indexnl.htm&afdeling=nl.

  Dit is de ambassade in Antwerpen. Op de site staat alles in detail wat je nodig hebt om een Visum-O te verkrijgen. Verlenging voor één jaar kan ook geen probleem zijn op de locatie waar je naar toe gaat. Als je belt op het opgegeven nummer, zullen ze jou professioneel helpen om info te verkrijgen. Ik ben in Hua Hin sinds 15/02 en mijn visum voor 90 dagen was na 4 dagen in orde. Let wel ! 14 dagen quarantaine in een ASQ hotel is verplicht en dit is geen lachertje !

  Succes.

 2. Luc Muyshondtx zegt op

  Ik heb in november hetzelfde meegemaakt. Ik had een ticket van 27 nov tot 6 april geboekt en bijhorende verzekering van 1 nov tot 29 april (6 maand), ruim voldoende dus. De ambassade in Brussel vroeg echter een verzekering voor een jaar. Ik heb dan kunnen bij betalen voor 6 maanden. Ik had een jaarverlenging met re-entry permit op mijn non immigrant “O” visum en zij gaan er vanuit dat je mogelijk je verblijf kunt verlengen en dan geen verzekering meer hebt. Een jaar visum. ook al blijf je niet zo lang, betekent automatisch ook verzekering voor een jaar voorleggen.
  gttjs Luc

 3. Arthur zegt op

  Beste,

  Over de verzekering gesproken, ik heb via mijn bank “Belfius Bank” een jaarverzekering van “EUROP ASSISTANCE” kunnen afsluiten voor, jawel ! 1.250.000,00 eur met de vermelding “COVID-19 covered” wat verplicht is door de Thaise overheid afgesloten en dit voor amper 120,00 eur. Dus als ik einde van dit jaar weer terug wil, want 13/05 vlieg ik terug naar België met mijn Thaise echtgenote, geldt dit contract nog steeds. Heel interessant, toch ? Zij is voor de trip naar België verzekerd door AXA in Bangkok, 1.500.000,00 Thb voor 6 maanden, voor 62,,00 eur. Misschien ook interessant om weten …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website