Vraagsteller: Lenaerts

Ik ga mijn visum O aanvragen voor 3 maanden en wil enkel een ticket kopen van Brussel naar Thailand niet retour, omdat ik bij immigration ga proberen een retirment visum 1 jaar vast te krijgen. Ik ben 58 jaar.

Nu zie ik op de website om de Thailand Pass aan te vragen dat ze ook vragen een retourdatum in te vullen. Maar zoals u leest blijf ik misschien 1 jaar. Is het voldoende dat ik enkel en ticket koop naar Thailand? Of moet ik een retourticket kopen voor de eerste toestemming van 3 maanden en indien nodig mijn retourdatum door de de vliegmaatschappij laten veranderen naar 1 jaar


Reactie RonnyLatYa

Ik zie niet in waarom het een probleem zou zijn om met een “One way Ticket “ te registreren. Wat ik kan zien is dat er toch enkel maar een “Date of Arrival” en een “Estimated Date of Departure from Thailand” wordt gevraagd. Buiten het vluchtnummer denk ik niet dat er een visum of ticket bewijs wordt gevraagd.

Ik zou je graag willen verder helpen, maar ik heb zelf geen ervaring met de Thailand Pass daar ik in Thailand verblijf. Ik ken de details dan ook niet.

Ik laat dit over aan de lezers die dat wel hebben en je daarover meer kunnen vertellen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

8 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 109/22: Thailand Pass – Verblijfsduur”

 1. Co zegt op

  Naar mijn weten neemt een luchtvaartmaatschappij je niet mee op een enkele reis als je niet in bezit bent van een geldig visum. Daarnaast is een retour ticket net zo duur als een enkele reis dus wat let je om dit niet te kopen.

  • Adriaan Castermans zegt op

   Inderdaad een heen en terug ticket kost bijna dezelfde prijs. Maar verwittig wel de maatschappij tijdig dat je geen gebruik maakt van de terugvlucht, zo krijg je 20 of 30 euro terug en geen probleem met de maatschappij. Ik deed dit 2 keer met Emirates / goede oplossing.

   • fred zegt op

    De maatschappij verwittigen dat je geen gebruik gaat maken van de terugvlucht ? En daar dan geld voor retour krijgen ? Heb ik eerlijk gezegd nog nooit iets van gehoord ?

   • RonnyLatYa zegt op

    Als je wat terugkrijgt zal dat waarschijnlijk het gedeelte luchthavengelden en andere heffingen betreffen van het ticket

  • RonnyLatYa zegt op

   Co,

   Hij heeft toch helemaal geen plannen om zonder visum te vertrekken….

   Zijn vraag gaat eigenlijk over de Thailand Pass

  • John zegt op

   Co, je krijgt gewoon een enkele reis op een Non-O visum, en idd is een enkele reis niet veel goedkoper dan een retour….

 2. Peter Paul zegt op

  Ik ben 2 weken geleden met een -O- visum en een enkele reis naar Thailand gevlogen. Geen probleem.
  Estimated departure de datum invullen 90 dagen na aankomst.

 3. haki zegt op

  Ik weet niet of het nog steeds geldt dat een single ticket bijna gelijk aan een retourtje kost of dat ik heel erg geboft heb. Ik ben afgelopen maart met enkeltje Singapore Airlines (BKK-SIA-AMS) voor THB 9400 (ca. € 260) teruggevlogen nadat ik met Qatar Airways heen was gegaan voor ca. € 320). Beiden geboekt op de sites van de airlines zelf!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website