Thailand Visa vraag Nr 106/21: Re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
21 april 2021

Vraagsteller: Rob

Ik heb op basis van een Non-Immigrant O visum in Chiang Rai (waar ik in een condo woon) een jaarverlenging gekregen tot 28 februari 2022. Ik vertrek 9 mei voor een paar maanden naar Nederland en moet dus een re-entry stempel halen. Helaas ben ik nu in Bangkok (rode zone) en is het waarschijnlijk moeilijk vanwege de Covid beperkingen op het moment, voor begin mei naar Chiang Rai te vliegen om een re-entry bij het immigratiekantoor aldaar te halen.

Ik neem aan dat ik een re-entry stempel ook in Bangkok kan krijgen, ofschoon de jaarverlenging in Chiang Rai is verleend. Klopt dat? Ik hoef niet perse voor iets anders in CR te zijn voordat ik naar Nederland vertrek

Op het re-entry formulier moet ook de return datum (terug naar Thailand) ingevuld worden, terwijl ik die nog niet weet. Wat is wijs om hier in te vullen? Staat er op de re-entry stempel een datum, waarvoor je de re-entry gebruikt moet hebben? Misschien de terugkeer datum een beetje ruim nemen?

Bedankt alvast voor de informatie!


Reactie RonnyLatYa

1. Een “Re-entry” kan je in elk immigratiekantoor bekomen. Hoef je dus niet voor naar CR.

De mogelijkheid om dit op de luchthaven aan te vragen bestaat ook. Er is een “Re-entry” balie aan de paspoortcontrole. Als je in de zaal komt waar de paspoortcontrole gebeurt en je kijkt richting de balies van de paspoortcontroles, dan is het in de linkerhoek van de zaal (of ze moeten die de laatste 2 jaar verplaatst hebben). Er staat ook een bord boven met “re-entry desk” dacht ik. Of ze nu bemand is kan ik niet garanderen, maar ik vermoed van wel en anders is dikwijls gewoon de vraag voldoende en komt er wel iemand. Opletten dat je die “re-entry” haalt voor je door de paspoortcontrole gaat. Nadien is het eigenlijk te laat al zal men je misschien nog wel verder helpen.

2. Ik neem meestal een fictieve datum van vertrek en terugkomst om op dat formulier in te vullen. Het staat wel op dat formulier maar ik denk niet dat iemand daar aandacht aan besteed. Neem hem anders zo ruim mogelijk zoals je al zei.

De einddatum van een “Re-entry” is normaal dezelfde als die van je (jaar)verlenging. Daarom dat vele die “re-entry” al nemen bij het aanvragen van hun jaarverlenging. Meestal toch diegene die jaarlijks even terugkeren en zo staat die alvast in hun paspoort. Ook indien je onverwacht en dringend zou moeten terugkeren is dit iets waar je dan alvast niet hoeft aan te denken, al kan het nog steeds op de luchthaven zoals ik al zei.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website