Thailand Visa vraag Nr 105/21: Verlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
20 april 2021

Vraagsteller: Frits

Ten eerste wil ik je hartelijk bedanken voor de bereidheid en onvermoeibaarheid bij de beantwoording van vragen over visa voor Thailand. Ook voor mij is jouw kennis van de materie van onschatbare waarde. Nu mijn vraag.

Ik ben in het bezit van een Non Immigrant O visum. Heb een jaar verlenging tot 26 mei 2021. Op 26 april a.s. moet ik mijn 90 dagen melding doen. Mijn bedoeling is dan ook gelijk een nieuwe verlenging aan te vragen, alsmede een re entry. Nu is het echter zo dat ik van de airline, na al diverse keren te zijn uitgesteld, een aanbod heb gekregen voor een vlucht naar Europa op 3 mei a.s.

Kan ik deze verlenging toch gewoon aanvragen en vertrekken of is deze verlenging niet geldig omdat ik vertrek voor de feitelijke eind datum van mijn eerdere verlenging?

Bij voorbaat hartelijk dank


Reactie RonnyLatYa

Vanaf het moment dat je nieuwe jaarverlenging wordt toegestaan en in je paspoort staat is die geldig. Dan is je verblijfsperiode verlengd en geldig tot die nieuwe einddatum.

Wat de “Re-entry” betreft moet je wel even opletten.

Indien je nog een oude “re-entry” in je paspoort hebt staan vervalt deze op de einddatum van je huidige verlenging, d.w.z. 26 mei 21. Ook als die “re-entry” niet werd gebruikt. Een” re-entry” kan je niet verlengen zoals een verblijfsperiode.

Je zal een nieuwe moeten aanvragen, maar dat was je toch van plan lees ik. Wel aanvragen na het toestaan van je jaarverlenging, anders zal je “re-entry” maar lopen tot je huidige jaarverlenging. Altijd eerst jaarverlenging en dan “re-entry”. Meestal weten ze het wel als je beiden samen afgeeft, maar als het door twee verschillenden IO wordt behandeld wil het wel eens mislopen wat datum betreft. Opletten op die einddatum in je “re-entry” dus.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website