Thailand Visa vraag Nr 103/21: Reizen naar Thailand/Phuket

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
16 april 2021

Vraagsteller: Adriaan

Ik krijg op 30 mei mijn tweede Pfizer vaccinatie en wil graag weten of er details bekend zijn over reizen naar Phuket?

1. Per wanneer kan dat?
2. Is een Certificate of Entry nodig of iets anders om er naartoe te reizen?
3. Kan ik na verblijf op Phuket naar Chiangmai doorreizen?
4. Zijn er reisorganisaties die reizen er naartoe aanbieden?
5. Kan ik daarna mijn retirement visum opnieuw aanvragen?

Bij voorbaat dank voor de informatie.


Reactie RonnyLatYa

1. Thailand is niet gesloten en je kan naar Thailand/Phuket afreizen op gelijk welk moment. Wel zal je moeten rekening houden met de op dat moment geldende Corona maatregelen/eisen om naar Thailand af te reizen of erbinnen te komen. Welke die zijn op het moment dat je gaat kan je terugvinden op de website van de Thaise ambassade.

2. Ja een CoE is momenteel nog steeds nodig en wat je allemaal nodig hebt om die te bekomen kan je terugvinden op de website van de Thaise ambassade.

3. Ja, normaal kan je doorreizen als je aan de inkomsteisen van Thailand hebt voldaan. Momenteel moet je er rekening mee houden dat ook voor reizen tussen provincies er extra maatregelen gelden en dat kan eventueel een bijkomende quarantaine zijn. Welke die zijn en of er nog zijn op het moment dat u gaat reizen kan ik nu ook niet voorspellen.

4. Weet ik niet. Misschien zijn er lezers die je hier verder kunnen helpen. Ik lees positieve dingen van Greenwood travel. Ze zijn gevestigd in Bangkok en begeleiden je ook van visumaanvraag tot je verblijf in Thailand. Maar persoonlijk heb ik er geen ervaring mee. Misschien eens contact opnemen voor de details: GreenWood Travel

5. Een “Retirement visum” bestaat niet. Iedereen noemt het voor het gemak altijd maar een “Retirement visum” en dan moet ik er maar naar raden. Ik weet dus niet of je het hier hebt over o.a. een “Non-immigrant O” visum op basis van “Retirement”, of een jaarverlenging op basis van ”Retirement”.

Een visum kan je niet verlengen of opnieuw aanvragen. Je verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O kan je als “Retired” enkel verlengen met een jaar en als je aan de voorwaarden voldoet.

Website Thaise ambassade:

Den Haag

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Brussel

Application for Certificate of Entry (for non-Thai nationals) – Royal Thai Embassy Brussels

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website