Vraagsteller: Peter

Wij wonen als Nederlanders in de zomerse maanden in Spanje. Kunnen wij in Spanje een Non- Immigration Visa bekomen? We willen dat jaarvisum graag in juni laten ingaan en om daarvoor naar Nederland te rijden is misschien niet nodig.


Reactie RonnyLatYa

Je zegt een jaarvisum. Heb je het dan over een Non-immigrant O Multiple entry of over een Non-immigrant O-A Multiple entry? Ik ga er dan maar vanuit dat je een van die twee bedoelt en het als “Retired” wil aanvragen. Anders hoor ik het wel.

Een Non-immigrant O Multiple entry heeft een geldigheidsperiode van een jaar, maar bij binnenkomst zal je slechts een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Wil je langer blijven dan moet je die 90 dagen ofwel in Thailand verlengen en als je aan de voorwaarden voldoet, of je moet Thailand verlaten en terug binnenkomen om een nieuwe periode van 90 dagen te bekomen. Niet zo vanzelfsprekend natuurlijk tegenwoordig.

Een Non-immigrant O-A Multiple entry heeft ook een geldigheidsperiode van een jaar, maar bij binnenkomst zal je dan een verblijfsperiode van een jaar bekomen.

Zoals je ziet hebben beide visums een geldigheidsperiode van een jaar en Multiple entry. Dat wil zeggen dat je een jaar de tijd hebt om Thailand een of meerdere keren binnen te komen. In die zin kan je het misschien al aanvragen in Nederland voor je de zomermaanden naar Spanje vertrekt. Je officiële verblijfsperiode begint maar te tellen op het moment dat je Thailand binnenkomt en begint of eindigt niet met de geldigheidperiode van je visum.

Deze twee visums zal je normaal in Spanje ook niet kunnen aanvragen.

Meestal is het zo dat elk land wel een Non-immigrant O Single entry uitgeeft, maar moet je voor Multiple entry officieel geregistreerd zijn in het land zelf, in dit geval dan Spanje.

Ik heb eens gekeken op de website van de Thaise ambassade, maar in het Spaans natuurlijk en die taal ken ik onvoldoende om daar wijzer uit te worden.

https://madrid.thaiembassy.org/en/page/19412-visa

Misschien zijn er lezers die ervaring hebben met de Thaise ambassade in Madrid en kunnen die je wat meer vertellen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 098/21: Non-immigrant visum aanvragen in Spanje”

 1. Prawo zegt op

  U zou er over na kunnen denken officieel naar Spanje te emigreren, u daar te vestigen als economisch niet actief. In Spanje krijgt u een verklaring van inschrijving, een verblijfskaart die vijf jaar geldig is. De procedure in Spanke beging met het aanvragen van een NIE, zeg maar fiscaal nummer. Kijk eens onder het blokje Spanje op https://belgie-route.startpagina.nl/
  Dan kunt u alles m.b.t. Thailand regelen als inwoner van Spanje.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik begreep uit de vraag dat het Nederlanders zijn die normaal in Nederland wonen en die enkel in de zomermaanden in Spanje verblijven.
   Lijk het dan niet wat drastisch om officieel naar Spanje te emigreren omdat men daardoor dan (eenmalig?) een visum kan aanvragen in de Thaise ambassade in Madrid?

 2. John D. Kruse zegt op

  Hallo,

  ik mis de bemerking dat je dan elke keer, of je neemt een multiple re-entry, wel die
  re-entry extra moet gaan betalen voor 1200 bath. Re-entry 1000 en 200 bath voor de
  administrative verwerking en foto. Bij een multiple betaal je het meervoudige bedrag,
  er is dus geen korting, wat je zou mogen verwachten! Je betaalt alleen 1x voor de foto.
  Wat ik hier beschrijf is de afhandeling op Suvarnabhumi Airport.

  Als je dit vergeet moet je een nieuw visum aanvragen, is vanzelf om financieele reden.

  John D. Kruse

  • RonnyLatYa zegt op

   Eenvoudig.
   Er is geen bemerking over “Re-entry” omdat deze vraag volgens mij enkel over het aanvragen van een jaarvisum gaat dat zou moeten ingaan in juni. Niet over een jaarverlenging in Thailand. Gezien ze in de zomermaanden in Spanje verblijven vragen ze of ze dat visum ook in de Thaise ambassade in Spanje kunnen aanvragen omdat ze daar tijdens de zomermaanden verblijven, of ze daar speciaal zouden moeten voor terugkeren naar Nederland.

   Ik denk trouwens ook dat “Re-entry” al meer dan genoeg aan bod geweest is de laatste weken/maanden.
   Trouwens voor een “Multiple Re-entry” betaal je een vast bedrag van 3800 Baht bij de aanvraag van de “Multiple Re-entry” en daarmee mag men tijdens zijn jaarverlenging Thailand binnen en buiten zoveel men wil. Iemand die dus meer dan 3 keer Thailand verlaat tijdens zijn jaarverlenging doet dus al zijn voordeel.

 3. Harmen zegt op

  Tenzij je dat voor Thailand bedoeld kun je bij de ambassade in Madrid aanvragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website