Thailand Visa vraag Nr 097/24: Werkvergunning bekomen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 mei 2024

Vraagsteller: Rob

Ik word gevraagd om online mee te helpen met werken voor een NL bedrijf. Ik ben belastingplichtig in Thailand. Heb ik überhaupt een werkvergunning nodig? Indien dat het geval is kan mijn vrouw (is Thaise) dan een bedrijf oprichten welke dienstverlening doet in NL en mij in dienst nemen en voor mij een werkvergunning aanvragen?


Reactie RonnyLatYa

Werken in of vanuit Thailand vereist officieel een werkvergunning. Op wat uitzonderingen na zoals o.a. bij Smart visa.

In ieder geval lijkt het me toch een ingewikkelde weg die jullie daarvoor willen gaan opzetten, d.w.z. je vrouw een bedrijf laten oprichten in Thailand dat dienstverlening gaat doen in Nederland, zodat je daarvoor dan in Thailand een werkvergunning kan krijgen…. ? Kan ik je niet mee helpen.

Mogelijk zijn er lezers die je daar beter kunnen over adviseren, of contacteer daarvoor eens gespecialiseerde kantoren in Thailand.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 097/24: Werkvergunning bekomen”

  1. Erik Kuijpers zegt op

    Rob, vandaag staat in dit blog infobrief nr 029/24 over visa. Daarin staat een 5-j visum aangekondigd onder meer voor digital nomads. Wacht dat eerst eens af, mogelijk is dat nu net iets voor jou en kun je zonder werkvergunning aan de slag.

    Een Thaise onderneming starten om in NL diensten te verrichten brengt jullie onder de werking van het belastingverdrag NL-TH uit 1975/76. Of dat gunstig is voor jullie betwijfel ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website