Thailand Visa vraag Nr 097/21: Non-immigrant O – Algemeen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
10 april 2021

Vraagsteller: Anton Deurloo

Wat een ijverig persoon ben jij toch, mijn complement hoor. Mijn vraag, eerst wat gegevens. Ik ben 80 jaar en heb 8 jaar een relatie met een Thaise. Ben in juli 2020 even naar Nederland voor een verjaardag gegaan en zit nu nog vast in Nederland. Ik wil graag zo spoedig mogelijk terug naar mijn partner.

Ik heb altijd een A-O visum gebruikt maar bij informatie bij het consulaat adviseerde men mij voor een O visum. Als ik op internet lees is dit met heel wat minder papierwerk te verkrijgen maar het visum is maar 3 + 3 maanden geldig. Is het dan in Thailand mogelijk om een jaarverlenging te krijgen? Ik wil nu minstens 1 a 1,5 jaar in Thailand verblijven. Zou dat kunnen lukken denk je?

Ik weet dat er al heel veel over geschreven is maar het duizelt me allemaal een beetje. Zijn er betere of gemakkelijkere manieren om volgens de nu geldende regels in Thailand komen?

Kan en wil je mij adviseren?

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.


Reactie RonnyLatYa

Je kan inderdaad een Non-immigrant O aanvragen op basis van “Retirement” en er zijn dan minder bewijsstukken te leveren.

Bij binnenkomst zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Deze verblijfsperiode kan je in Thailand verlengen met een jaar op basis van “Retirement” als je aan de voorwaarden voldoet. Voornaamste zijn de financiële eisen d.w.z. bankrekening 800 000 Baht, of inkomen 65 0000 Baht of combinatie bankrekening/inkomen samen 800 000 Baht op jaarbasis. Het is hier al meermaals in details beschreven.

Die verlenging kan je dan jaarlijks herhalen.

Als je Thailand wil verlaten dan niet vergeten eerste een “Re-entry” te halen bij immigratie. Doe je dat niet dan vervalt je jaarverlenging bij het verlaten van Thailand en moet je alles weer van voor af aan beginnen.

Het volstaat een Non-immigrant O Single entry te nemen. Heeft een geldigheidsperiode van 3 maand. Deze kan je zowel in de ambassade in Den Haag als in het consulaat in Amsterdam aanvragen

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Visum toelichting – Royal Thai Honorary Consulate Amsterdam (royalthaiconsulate-amsterdam.nl)

Dit gaat enkel over het aanvragen van het visum.

Hou ook rekening met de geldende corona maatregelen/eisen om naar Thailand te vertrekken en er binnen te komen. Deze staan los van het aanvragen/hebben van een visum en is van toepassing op iedereen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website