Vraagsteller: Theo

Ik ben 14 mei jl. voor 4 maanden naar Nederland gegaan en ga terug naar Thailand 20 september met een multiple entry mijn verlengde verblijf loopt af op 27 september. Ik moet dus voor 27 september mijn verblijf verlengen.

Nu is mijn huidige paspoort geldig tot 19 mei 2024 en kan ik in mijn paspoort geen verlenging krijgen voor een jaar volgens mij. Ik wil nu alvast hier in Nederland een nieuw paspoort aanvragen. Welke procedure moet ik dan volgen als ik terug ga naar Thailand? En welke procedure moet ik volgen, wat betreft de paspoorten als ik de verlenging van mijn verblijf weer ga aanvragen?


Reactie RonnyLatYa

1. Je kan inderdaad maar een verlenging bekomen tot de einddatum van je paspoort. Met je oude paspoort zou dat dan 19 mei 2024 willen zeggen.

2. Als je in Nederland een nieuw paspoort gaat aanvragen, moet je ervoor zorgen dat bij het ongeldig maken van je oude paspoort men de gegevens van je visum, verlenging en re-entry ook niet ongeldig maakt.

3. Wanneer je terug naar Thailand gaat vertrek je met de 2 paspoorten samen, d.w.z. het nieuwe en het oude met de nog geldige verblijfsgegevens en re-entry in.

4. Bij aankomst geef je beide paspoorten af bij immigratie. In je nieuwe paspoort zal men dan, dankzij de re-entry in je oude paspoort, de Arrivalstempel plaatsen met een einddatum die overeenkomt met de einddatum van je nog geldige jaarverlenging. Dat zal dan 27 sep 23 zijn.

5. Eens je op je verblijfadres bent ga je naar je lokaal immigratiekantoor en laat daar de gegevens overzetten van je oude naar je nieuwe paspoort. Je kan dan daarna met dat nieuwe paspoort en de gegevens daarin een nieuwe jaarverlenging aanvragen. Het overzetten van de gegevens van je oude naar je nieuwe paspoort is gratis. De jaarverlenging kost je dan 1900 Baht.

6. Wacht met het overzetten en je nieuwe jaarverlenging niet tot de laatste dag. Ik verneem wel eens dat men het overzetten en opnieuw verlengen niet samen wil doen. Je moet dan de dag nadien terugkomen om je jaarverlenging aan te vragen. Andere maken daar er dan weer geen probleem van en kan je alles in een keer doen.

Hangt van je immigratiekantoor af, maar je hebt tijd tot 27 sep en dat zou moeten volstaan.

Zodra de oude gegevens in het nieuwe zijn overgezet heb je het oude paspoort niet meer nodig.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website