Thailand Visa vraag Nr 096/21: Non-immigrant O -Retirement

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
9 april 2021

Vraagsteller: Frank

Met een retirement visa, moet ik dan 800.000 op de bank hebben en krijg ik dan dat visum? Moet 3 maand op de bank staan toch (nog steeds?). Kan ik op dat visum heen en weer wanneer ik wil? Kan ik dit op elk moment verlengen of moet ik op tijd terugkomen in Thailand voor verlenging?

Ik ga richting 60 dus zijn er nog andere alternatieven om aldaar te blijven?


Reactie RonnyLatYa

1. Ik veronderstel dat je het over een jaarverlenging hebt op basis van Retirement. Dat is geen visum. Officieel moet het bankbedrag 2 maand voor aanvraag op de bankrekening staan. Alvast voor de eerste verlenging wordt dat wel overal zo toegepast. Voor vervolgaanvragen kan het zijn dat sommige 3 maand vragen voor aanvraag.

2. Heb je een jaarverlenging en wil je Thailand verlaten moet je eerst een re-entry aanvragen anders zal je de jaarverlenging verliezen. Je hebt de keuze tussen een Single (1000 Baht) of Multiple re-entry (3800 Baht).

3. Verlengen van een verblijfsperiode kan standaard 30 dagen voor einddatum. Je moet in Thailand zijn. Kan niet bij een ambassade of Consulaat.

4. Het Non-immigrant O Single of Multiple entry.

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Non-immigrant O-A Multiple entry

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Non-immigrant O-X Multiple entry

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Let op: Het hebben van een Jaarverlenging, Re-entry, multiple entry visum of wat ook maakt niet dat je vrijgesteld bent van die Corona maatregelen/eisen om Thailand binnen te komen. Je zal bij elke nieuwe binnenkomst aan de geldende maatregelen/eisen moeten voldoen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website