Thailand Visa vraag Nr 094/21: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
8 april 2021

Vraagsteller: Marc

Als er betere tijden aankomen zou ik naar Thailand op reis willen gaan. Kan ik met mijn reispas langer dan 30 dagen verblijven in Thailand? Bijvoorbeeld als ik na 3 weken Laos bezoek voor 1 of 2 dagen en dan terug naar Thailand ga.

Kan dit zonder visum? Zo ja, voor hoe lang kan je dan blijven.

ps. zijn hier risico’s aan verbonden?


Reactie RonnyLatYa

Als je op basis van “Visa Exemption” (Visum vrijstelling) Thailand binnenkomt, zal je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 30 dagen ontvangen. Die kan je eventueel nog verlengen in Thailand met 30 dagen (1900 Baht).

Verlaat je Thailand en kom je opnieuw binnen op “Visa Exemption” dan kan dat. Je zal opnieuw 30 dagen bekomen, die je eventueel opnieuw kan verlengen met 30 dagen.

– Doe je dat via een grenspost over land dan zijn zulke binnenkomsten op basis van “Visa Exemption” beperkt tot 2 per kalender jaar.

– Doe je dat via een luchthaven dan zijn er in principe geen beperkingen. Echter zien ze dat je dat regelmatig doet, aaneengesloten of op korte tijd, mag je verwachten dat je wel eens opzij wordt genomen en men je enkele vragen zal stellen zoals o.a. wat je eigenlijk in Thailand komt doen.

Bedoeling van een “Visa Exemption” is namelijk niet om op die manier tot een langdurig verblijf te komen. Daar dienen visums voor. Meestal zal men je dan niet terugsturen, maar men kan je wel zeggen dat je bij volgende binnenkomst(en) eerst een visum moet aanschaffen.

Let op. Met een “Visa Exemption” vertrekken wil ook zeggen dat een vliegtuigmaatschappij een bewijs kan vragen dat je de intentie hebt om Thailand binnen de 30 dagen te verlaten. Zal je dan moeten bewijzen in dat geval.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website