Vraagsteller: Founding Father

Re-entry stempel gehaald, wat te doen met 90 dagen melding?

Gisteren heb ik een re-entry stempel gehaald en vrijdag 8 april vlieg ik voor 2 maanden naar Nederland. Wanneer ik in Thailand zou blijven, had ik omstreeks 29 april een nieuwe 90 dagen melding moeten doen. Het is voor mij de eerste keer dat ik gebruik maak van een re-entry en mijn verblijfsperiode loopt nog tot november.

Kan iemand mij vertellen of ik nu wel of geen 90 dagen melding moet doen, aangezien ik 8 april voor 2 maanden ukt Thailand vertrek?


Reactie RonnyLatYa

De re-entry stempel en je 90 dagen melding staan los van elkaar. De re-entry stempel zorgt er voor dat bij het verlaten van Thailand je huidige verblijfsperiode behouden blijft en je bij terug binnenkomst de einddatum van je huidige verblijfsperiode terug bekomt. Je zal m.a.w. door die re-entry stempel binnen 2 maand een arrival stempel krijgen met een einddatum die overeenkomt met de huidige die loopt tot november.

De 90 dagen melding betreft een adresmelding die moet gebeuren bij 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand en ook de daaropvolgende perioden van 90 dagen ononderbroken verblijf.

Bij het verlaten van Thailand ben je niet meer ononderbroken in Thailand geweest. Je 90 dagen telling vervalt dan op de dag dat je Thailand verlaat. De telling begint opnieuw van 1 op de dag van terugkomst. De eerstvolgende 90 dagen melding datum is m.a.w. dan 90 dagen na je terugkomst.

Kan je ook lezen op de website van immigratie

“Note

If a foreigner leaves the country and re-enters, the day count starts at 1 in every case.”

Notification of staying in the Kingdom over 90 days – สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website