Thailand Visa vraag Nr 087/21: Verblijfsperiode laten vervallen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
5 april 2021

Vraagsteller: Rene

Ronny, u vermeld dat een persoon het land moet verlaten om zijn OA om te zetten in O. Daar ik jou deskundige uitleg over visa altijd lees en probeer te onthouden veronderstel ik dat hij bij het verlaten van Thailand geen re-entry mag aanvragen daar hij anders bij het weer binnenkomen zijn OA door loopt tot de volgende jaarverlenging. Is dit juist?

Bedankt en aan alle lezers een zalig paasfeest en hou jullie gezond.


Reactie RonnyLatYa

Inderdaad, wil je een verblijfsperiode laten vervallen moet je geen “Re-entry” aanvragen. En natuurlijk moet de geldigheidsperiode van je visum zelf ook verlopen zijn, anders ga je geen nieuw visum krijgen, of gaat men bij binnenkomst een verblijfsperiode geven op basis van dat dan nog geldige O-A visum (in dit geval). Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat eerder al een” Multiple Re-entry” werd aangevraagd en die vervalt dan pas op de einddatum van je verlenging.

Je kan dan:

– Plannen om Thailand te verlaten bij het einde van je verblijfsperiode en/of terugkeren na die einddatum. Persoonlijk zou ik het zo in te plannen, want tenslotte heb je een geldige verblijfsperiode en die kan je ook eerst volledig opgebruiken. Maar misschien zijn er redenen om vroeger dan die einddatum terug te gaan natuurlijk (goedkopere vliegtickets, familiale aangelegenheden, etc)

Een oplossing is dan misschien:

– Voor je vertrek naar immigratie gaan en vragen je “Multiple Re-entry” te annuleren. Of dat kan of men dat wil doen?

– Vragen aan de ambassade om je “re-entry” te annuleren om zodoende een nieuw Non-immigrant O te kunnen bekomen. Of ze dat willen doen?

Een zalig paasfeest

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website