Thailand Visa vraag Nr 082/22: Non-immigrant O – Retired

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
21 maart 2022

Vraagsteller: Danny

Een vraag over non immigrant visum O Retirement. Ik zie juist op de site van Thaise ambassade Brussel dat het O retirement is aangepast stond er zo de vorige keer niet op
non immigrant visa “O” Retirement (pensioner aged 50 or above with a state pension who wish ton stay in Thailand for no longer than 90 days).

Kan je deze aanvragen voor als je in Thailand wilt verblijven als je op pensioen bent of moet het een OA zijn? Binnen een paar maanden ben ik officieel op pensioen daarmee deze vraag.


Reactie RonnyLatYa

Een Non-O Retired kon je altijd al aanvragen. Alleen hebben ze het nu in een andere Lay-out gegoten. Met een Non-O Retired bekom je een verblijfsperiode van maximum 90 dagen bij binnenkomst. Met een Non-O-A is dat een jaar.

Wil je met een Non-O Retired langer dan 90 dagen blijven dan kan je die verblijfsperiode verlengen bij immigratie met een jaar. Tenminste als je aan de eisen van die Retired jaarverlenging voldoet. Dat kan je dan jaarlijks herhalen. Of je moet Thailand verlaten na 90 dagen. Je kan dan door een nieuwe binnenkomst opnieuw 90 dagen verblijf bekomen. Daarvoor moet je dan wel een Non-O Multiple entry hebben en geen Non-O Single entry.

Die Non-O Multiple entry heeft een geldigheidsperiode van een jaar. Je kan dan een jaar Thailand binnen en buiten zo dikwijls je wil. Bij elke binnenkomst tijdens die geldigheidsperiode van een jaar zal je een nieuwe verblijfsperiode van maximum 90 dagen bekomen.

Let op. Het is niet omdat je een Multiple entry hebt dat je daarmee die 90 dagen in Thailand kan verlengen met 90 dagen. Je moet Thailand wel degelijk verlaten of een jaarverlenging vragen.

Een visum staat ook los van de op dat ogenblik geldende Corona eisen om Thailand binnen of opnieuw binnen te komen

De eisen voor het visum kan je op de website vinden:

Non-immigrant “O” Retirement (pensioner aged 50 or above with a state pension who wish to stay in Thailand for no longer than 90 days) – Royal Thai Embassy Brussels

Een Non-O Single entry visum kost 80 Euro. Geldigheidsperiode van 3 maand.

Een Non-O Multiple entry visum kost 170 Euro. Geldigheidsperiode een jaar.

Revised Fees for Consular Services effective on 1 July 2019 – Royal Thai Embassy Brussels

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website