Vraagsteller: De Schampheleire

Wat is mogelijk? Onze kinderen 18 en 14 gaan op familiebezoek naar Thailand. Ze hebben beiden zowel Thaise als Belgische nationaliteit. Echter, hun Thais paspoort vervallen en reizen ze met een geldig Belgisch paspoort Thailand in. Daarbij krijgen ze uiteraard 30 of misschien nog 45 dagen on arrival.

Hoe dient dan te worden gehandeld om zonder visarun na 6 weken terug te vliegen naar België? Bij aankomst gaan ze hun Thais paspoort vernieuwen en kunnen ze dus op basis van hun Thaise nationaliteit onbeperkt verblijven.

Wat met die 30 of 45 dagen stempel in hun Belgisch paspoort? Hoe dit wettelijk op te lossen zonder problemen achteraf te creëren?


Reactie RonnyLatYa

1. Ze kunnen toch ook bij de Thaise ambassade in Brussel een nieuw Thai paspoort aanvragen. Dan komen ze Thailand binnen op Thai paspoort.

https://www.thaiembassy.be/service-for-thai-nationals/?lang=en

Zie onder

Required documents for Thai-nationals aged below 20 years old

2. Indien ze met een Belgisch paspoort Thailand binnen komen dan vallen ze onder de voorwaarden van een buitenlander.

30 dagen Visa exemption en kan je verlengen met 30 dagen bij immigratie. 1900 Baht.

3. Indien ze ondertussen in Thailand een Thai paspoort bekomen vervalt die verblijfsperiode waarmee ze binnengekomen zijn niet zomaar. Ook bij immigratie zal je dat niet kunnen annuleren. Moeten ze Thailand voor verlaten.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website