Thailand Visa vraag Nr 077/22: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
13 maart 2022

Vraagsteller: Wil

Ik heb vorige maand een jaarverlenging gekregen van mijn retirement visum. Daarbij is vermeld dat ik mij op 13 mei voor de eerste keer moet melden aangezien dan de eerste 90 dagen termijn verstrijkt. Maar een dag later, op 14 mei, vlieg ik terug naar Nederland.

Kan ik die 90 dagen melding dan achterwege laten, of krijg ik daar problemen mee als ik later dit jaar met de verkregen re-entry Thailand weer binnenkom?


Reactie RonnyLatYa

Normaal niet denk ik. Bij het verlaten van Thailand of terug binnenkomst zal men daar normaal niet naar kijken. Het zou kunnen dat wanneer je de volgende keer naar je lokaal immigratiekantoor gaat er een overijverig iemand over valt als je pech hebt omdat het misschien dan nog open staat.

Normaal ben je te laat als je het niet doet want je hebt de 90 dagen overschreven.

Die 7 dagen die je nadien de tijd hebt is voor diegene die in Thailand blijven en dan nog enkel in het immigratiekantoor.

Maar waarom voor zoiets stom het risico lopen. Je hebt 15 dagen voor 13 mei de tijd. Doe het gewoon in die periode en dan hoef je daar niet over in te zitten. Simpel.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website