Thailand Visa vraag Nr 074/21: Waarom zou je eerst een visum aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
29 maart 2021

Vraagsteller: Bob, Jomtien

Waarom adviseer je emigranten niet om gewoon met een toeristen stempel 30 dagen te laten binnenkomen zonder kosten. Dan zo snel mogelijk bij immigratie te verlengen met 45 dagen en de procedure starten die leidt tot een O visum (zonder aanvullende verzekering).

Volgens mij veel goedkoper en effectiever om o.a. een bankrekening te openen voor de benodigde 800.000 baht op een fixed account en een savings account voor de normale geld transacties. Scheelt een hoop gereis en vragen in Den Haag of Amsterdam en wellicht hetzelfde in België.


Reactie RonnyLatYa

1. Omdat ik advies geef over de normale weg die dient gevolgd te worden door buitenlanders. Ik weet dat er vele wegen naar Rome leiden maar ik geef enkel de voorziene route die men dient te volgen. En dat is een visum aanvragen voor je in Thailand toekomt bij verblijven langer dan 30 dagen (tijdelijk 45 dagen).

2. Een Visa Exemption (een visumvrijstelling en geen toeristenstempel) dient in eerste instantie voor verblijven van maximum 30 dagen (tijdelijk 45 dagen).

3. Verlengen met 30 dagen (tijdelijk 45 dagen ) is mogelijk, kost 1900 Baht maar is ook weer geen recht.

4. Omzetten van Toerist naar Non-immigrant kost 2000 Baht behoort tot de mogelijkheden, maar kan ook geweigerd worden.

5. Voor het omzetten van Toerist naar Non-immigrant zal je ook in Thailand bij de aanvraag aan dezelfde financiele eisen moeten voldoen als bij een jaarverlenging. Gebruik je een bankrekening zal je die eerst moeten hebben of openen, wat met een Toerist tegenwoordig niet altijd vanzelfsprekend is.

Momenteel wordt voor het omzetten inderdaad geen 40 000/400 000 verzekering gevraagd, maar is dat voor Nederlanders dan een probleem met hun zorgsysteem dat ook Thailand dekt? In België voor een Non-immigrant O wordt het voor zover ik weet ook niet gevraagd.

6. Ik blijf verder gewoon advies geven over de normaal voorziene weg, wie ook de aanvrager is.

Wat niet wil zeggen dat ik die procedure nog niet uitgelegd heb. Meermaals zelfs hier op het blog en diegene die het volgen zullen dat dan ook al wel meermaals gelezen hebben. Diegene die ervan willen gebruik maken kunnen dit dus, maar bij weigering is dat ook volledig hun verantwoordelijkheid.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.82/5. From 11 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website