Thailand Visa vraag Nr 072/21: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 maart 2021

Vraagsteller: Cees 1

Ik ben 16 februari naar immigratie in Chiang Mai geweest om mijn married visum te verlengen. Nu moet ik dus 20 april terugkomen voor de Extension to stay. Maar omdat de lucht in Chiang Mai niet te harden is ben ik naar Pattaya gegaan. Normaal doe ik mijn 90 dagen melding online. Maar helaas ligt die site er nu uit.

Dus ben ik naar Jomtien immigratie geweest. Daar kreeg ik alleen een papiertje dat zegt dat ik sinds 26 maart in een hotel in Pattaya verblijf. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dat voldoende om geen overstay te hebben en ik geen boete krijgen?


Reactie RonnyLatYa

1. Als je de definitieve jaarverlenging hebt gekregen op 16 februari in Chiang Mai kan je nooit in “Overstay” komen want dat wil zeggen dat je dan een jaar langer mag blijven. Waar in Thailand maakt op zich niet uit. Ik ga er dan wel vanuit dat je die jaarverlenging al definitief hebt bekomen en je niet eerst een “under consideration” stempel hebt gehad, waardoor je meestal na een maand moet terugkeren om je definitieve jaarverlenging te bekomen?

Dat je pas op 20 april voor je “extension of stay” zou moeten terugkomen voor je definitieve “extension of stay” lijkt me sterk.

2. Waarschijnlijk heb je het over je 90 dagen melding op 20 april, maar dat is een adres melding en heeft niks te maken met een “extension of stay”. Een “extension of stay” is een verlenging van je verblijfsperiode, maar een 90 dagen melding heeft daar niks mee te maken. Een 90 dagen melding is enkel een bevestiging van je adres en die kan je alleen maar te laat maken. Kan je enkel een boete voor krijgen maar nooit in “overstay” door komen. Meestal is die boete dan 2000 Baht. Een 90 dagen melding geeft je ook geen verblijfsrecht. De datum die je krijgt wil niet zeggen dat je tot die datum in Thailand mag blijven. Het is enkel een herinnering wanneer je de volgende 90 dagen adresmelding moet maken

3. Normaal worden die 90 dagen meldingen wel overal aanvaard. Wat je in Pattaya nu gedaan en gekregen hebt als bewijs is waarschijnlijk het strookje van de TM30 melding. Die zegt dat je sinds 28 maart op dat adres verblijf. Als je volgende 90 dagen melding pas op 20 april is heeft het ook weinig zin om nu die 90 dagen melding uit te voeren want dat kan pas 14 dagen voor tot 7 dagen na de meldingsdatum, die in dit geval 20 april is.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website