Vraagsteller: Peter

Ik ben van plan om eindelijk weer naar Thailand te reizen. Ik kom aan op 08-04-22 en ga weer vertrekken op 30-09-22. Ticket heb ik al.
Nu moet ik een visum aanvragen voor die periode. Ik wil een Non O aanvragen welke 90 dagen geldig is en ik weet dat ik die kan verlengen naar een jaar Non O retirement welke dan een jaar geldig is.

Als ik dat ga doen moet ik dat gaan regelen eind juni/begin juli. Tot zover geen probleem. Dit betekent wel dat ik volgend jaar een verlenging moet bekomen rond dezelfde periode en dat is normaal gesproken de periode dat ik in Nederland verblijf. Nu enkele vragen aan jou:

  1. Is het mogelijk om mijn non O te verlengen met 90 dagen of eventueel 3×30 dagen? Dan heb ik nog geen jaarverlenging nodig.
  2. Als ik wel een jaarverlening ga aanvragen hoelang van te voren kan ik dan een verlenging voor volgend jaar aanvragen? Het is normaal gesproken de bedoeling dat ik volgend jaar weer naar Thailand kom ergens eind sept tot begin mei, wat ik de afgelopen 6 jaar heb gedaan.
    Met een jaarverlenging is binnenkomen sept 2023 geen probleem (single entree).
  3. Is het mogelijk om dit jaar al begin mei mijn non O ga omzetten ipv eind juni/begin juli? Als dat kan is het verlengen in 2023 geen probleem aangezien ik in mei nog in Thailand ben.

Als bovenstaande allemaal niet mogelijk is dan is volgens mij de enige optie om mijn jaarverlenging te laten verlopen en dan in sept 2023 weer binnenkomen op een Non O en deze dan in dec weer verlengen.

Ik begrijp dat het een ingewikkelde situatie vandaar dat ik de vraag ook aan jouw stel.

Of heb jij nog andere opties?

Bedankt alvast


Reactie RonnyLatYa

1. Een retired kan je enkel verlengen met een jaar.

2. Standaard is dat 30 dagen, maar sommige aanvaarden het ook wel 45 dagen voor einddatum

3. Heeft geen zin want je jaarverlenging zal altijd aansluiten op de einddatum van de vorige verblijfsperiode. Eerst op die 90 dagen en later op die van je jaarverlenging. Een jaarverlenging gaat niet in op de dag dat je die aanvraagt, maar sluit aan op de vorige periode, ongeacht wanneer je de aanvraag maakt. Vroeg of laat aanvragen maak dus niets uit.

4. Als ik het zowat uitreken dan zal je op 8 april eerst 90 dagen krijgen die dan zullen lopen tot 6 juli. Je kan dan jaarlijks je aanvraag tot verlenging indienen vanaf 6 juni indien het 30 dagen voor einddatum is. Ofwel laat je immigratie kantoor toe dat je de verlenging 45 dagen voordien mag indienen (sommige aanvaarden dat zonder probleem) en dan kan je jaarlijks verlengen vanaf 23 mei. Dan ben je normaal nog in Thailand en geen probleem dan. Houden ze zich aan die 30 dagen dat moet je eventueel maar in Thailand blijven tot de eerste twee weken van juni.

Of inderdaad alles laten vervallen (moet je geen re-entry aanvragen natuurlijk) en in september 23 dan binnenkomen met een nieuwe Non-O en die dan in december verlengen dat je dan elke december kan herhalen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website