Thailand Visa vraag Nr 067/21: Immigration Bangkok – Affidavit

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
22 maart 2021

Vraagsteller: Frans

Weet iemand of het Immigratiekantoor in Bangkok (Chaeng Wattana) dit jaar nog steeds het Belgische inkomen Affidavit aanvaard, zonder bewijs van storting op een Thaise bankrekening? Vorige jaren gebruikte ik het steeds zonder enige problemen ik voegde er wel steeds het overzicht van de pensioenkas bij.


Reactie RonnyLatYa

Geen idee. Misschien een van de lezers?

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 067/21: Immigration Bangkok – Affidavit”

 1. Van Wichelen Ferdinand zegt op

  Ik kan alleen melden dat in Pathum Thani the I/O sedert 3 jaar een naast het affidavit ook bewijs vraagt vanwege de bank. Vanaf Juni zal de Belgische ambassade niet langer deze affidavits legaliseren tenzij met de opmerking dat alleen de “handtekening” en niet de “verklaring van inkomen” gelegaliseere wordt.

 2. lenaerts zegt op

  beste lezers
  deze is al meerde keren aangehaald , en weet persoonlijk dat ge met affidavit niets meer kan doen , de immigratie en de ambassade geven iedereen de kans om NU te beginnen storten of dergelijke
  deze is duidelijk

  maar ge kunt niets meer met affidavit , de ambassade zal u dat met plezier afleveren en 840 bath in de poket

  tevens vermeld ik ook bij deze dat het Oostenrijkse inkom verklaring nergens nog aanvaard wordt , en ook niet meer in pattaya , gunst gunst gunst dat is gedaan , de immigratie en ministerie moet geld zien.
  ik weet vroeger /// was dat een gemakkelijk manier van werken , maar helaas het verandert spijtig genoeg en lees ook ronny zijn raad ,

  hopende u voldoende te hebben geïnformeerd

  rudi
  belgium

  • geert zegt op

   Beste Rudi,

   De inhoud van uw reactie is niet correct. Sommige immigratie kantoren zullen het misschien niet aanvaarden, maar anderen misschien wel. Het zal afwachten worden tot in de tweede helft van het jaar voor de eerste reacties er zijn.
   Mijn persoonlijke ervaring leerde me dat het immigratie kantoor in Samut Prakan heel erg streng is, in het verleden werd er geen affidavit aangenomen. Het kantoor in Chiang Mai daarentegen is erg soepel.

   Met zoveel taalfouten in je reactie denk ik dat je geluk gehad hebt dat deze geplaatst werd. De moderator moet in een erg goede bui geweest zijn. 🙂

   Gegroet,

  • Jacques zegt op

   Hoe komt u aan de wetenschap dat de inkomensverklaringen van de Oostenrijkse consul te Pattaya niet meer geaccepteerd worden. Voor Nederlanders die ik hier in mijn omgeving ken en mijzelf natuurlijk is dit tot op heden nog wel het geval gebleken en werd het gewoon geaccepteerd.

   • Cornelis zegt op

    Voor de Belgen zou dat natuurlijk anders kunnen liggen. Ik zou me kunnen voorstellen dat wanneer de Belgische Ambassade stopt met het affidavit, de Thaise autoriteiten de door het Oostenrijkse consulaat afgegeven verklaringen ook niet meer aanvaarden.

 3. lenaerts zegt op

  Zoals u echter kan lezen is voor de Thaise autoriteiten het bewijs dat de visumaanvrager een lokale bankrekening op zijn naam heeft waarmee hij/zij kan aantonen of 800.000 THB te bezitten of minstens 65.000 THB maandelijks te ontvangen, belangrijker dan het zgn affidavit, dat naar wij denken daarom op termijn zal verdwijnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website