Vraagsteller: Ossy

Ben me suf aan het voorbereiden voor mijn pensioen en aansluitend retirement in Samui.

Dit is mijn plan voor het visum. In december met pensioen en ik vertrek in januari voor 3 maanden om een geschikt huis te vinden voor long time.

Ik wil hier met een 60 +30 dagen toeristenvisum gebruiken. De reden dat ik niet gelijk start met Non Immigrant O is dat ik pas aan kan tonen meer dan 65.000 baht per maand ontvang en dat dus niet kan aantonen bij 1e visumaanvraag in december.

Mijn vraag: als ik na 3 maanden weer terug ben in NL om alles verder af te handelen kan ik dan gelijk bij thuiskomst een nieuw Non Imm 0 bij de ambassade aanvragen? Dan kan ik aantonen dat ik over voldoende maandelijks inkomen beschik.

Ook zou ik willen weten als je daar woont op een retirement kan ik dan 1 tot 3 keer op en neer naar Nederland of een ander land


Reactie RonnyLatYa

1. Ja, je kan het eventueel doen zoals je gepland hebt. Geen probleem. Ook bij terugkomst in Nederland dan meteen een nieuw Non-immigrant O aanvragen kan ook. Maar je kan ook meteen een Non-immigrant O aanvragen. Eigenlijk heb je enkel een “Single entry” nodig. Bekom je meteen 90 dagen bij binnenkomst. De eisen vallen wel mee en hoeven daarom niet 65 000 Baht te zijn.

Zie website Consulaat in Amsterdam

Visum toelichting – Royal Thai Honorary Consulate Amsterdam (royalthaiconsulate-amsterdam.nl)

2. Moest je meteen kunnen binnenkomen met een Non-immigrant O dan kan je eventueel ook meteen de jaarverlenging aanvragen en eventueel het financiële bewijzen met een “visumondersteuningsbrief”. Maar je kan natuurlijk ook na 90 dagen terugkeren naar Nederland en daarna opnieuw vertrekken met een nieuw Non-immigrant O.

Visum ondersteuningsbrief Thailand | Thailand | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

3. Eens je de jaarverlenging hebt en je wilt terugkeren naar Nederland tijdens je jaarverlenging is dat geen probleem. Je mag dan echter niet vergeten om eerst een “re-entry” te vragen. Hiermee vervalt je jaarverlenging niet als je Thailand verlaat en bij terug binnenkomst zal je, dankzij die “re-entry”, niet 90 dagen bekomen maar opnieuw de einddatum van je jaarverlenging.

Vraag je die “ re-entry” niet dan verlies je de jaarverlenging en je moet natuurlijk altijd terug Thailand binnenkomen voor het einde van je jaarverlenging of anders is die ook weg.

Voor “re-entry” heb je de keuze tussen een “Single re-entry” en een “Multiple re-entry”.

Een “Single re-entry” kost 1000 Baht

Een “Multiple re-entry” kost 3800 Baht.

Zoals je kan zien is het voordeliger om meteen een “Multiple re-entry” te nemen als je plant om meer dan 3 keer Thailand te verlaten tijdens je jaarverlenging. Een “Multiple re-entry” blijft geldig tot de einddatum van je jaarverlenging en je kan er zo dikwijls mee binnen en buiten als je wil tijdens die geldigheidsperiode.

Een “re-entry” kan je bekomen in je immigratiekantoor, maar eventueel ook nog in de luchthaven.

4. Een Non-immigrant O Multiple entry behoort misschien ook tot de mogelijkheden die het overwegen waard zijn. Is een jaar geldig en bij elke binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. Je moet dan wel elke 90 dagen Thailand verlaten. Misschien past dat wel in je reisplanning om naar Nederland te gaan of een ander land te bezoeken. Je hoeft dan in Thailand ook niks financieel te bewijzen. Dat doe je dan bij de aanvraag in Nederland.

En als je dan toch nog zou beslissen om een jaarverlenging aan te vragen kan dat ook nog. Elke verblijfsperiode van 90 dagen kan je verlengen met een jaar.

5. Ter info. Antwoorden hebben enkel betrekking op visum, verlenging en re-entry en houden geen rekening met de dan geldende Coronamaatregelen. Zal je eventueel ook rekening moeten mee houden indien er in voege zijn.

Succes.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website