Vraagsteller: Rudi

Visum O naar retirment visum 1 jaar omzetten. Mijn vraag is ik zou in november naar Thailand reizen en na 2 maanden mijn visum O verlengen naar een jaarvisum, te verkrijgen door de maandelijkse storting meer dan 65.000 baht. Omdat de Belgische ambassade zelf twijfelt en er bijna zeker van is dat de affidavit niet gaat gelden bij immigration en in 2022 volledig wordt afgeschaft.

Maar na mijn jaarvisum verkregen te hebben , ik kom binnen de 9 maanden terug naar Belgie en laat mijn overig maanden vallen. Geen re entry aanvragen omdat ik niet weet na hoeveel maanden ik terug van België naar Thailand kan keren.

Ik weet ook indien ik mijn jaarverlenging wil verlengen dat ik 12 maanden stortingen moet aantonen.

 1. Maar hoe zit het als ik na maanden terug wil keren van Belgie naar Thailand met een visum O en mijn visum O weer laat verlengen naar een 1 jaar visum?
 2. Gelden dan terug dezelfde regels als bij de eerste aanvraag bij visum 1 jaar, dat ik kan aantonen van de eerste 2 maanden storting 65.000 baht, voor de aanvraag?
 3. Of kan iemand mij hier meer over vertellen? U begrijpt ook als ik maanden in België terug woon, dat ik de stortingen in Thailand moet stoppen

Graag antwoord of ik tijdens mijn terugkeer naar Belgie voor maanden, mijn storting in Thailand kan stopzetten. Om na 5 maanden Belgie terug te keren naar Thailand met visum O en zonder problemen, terug de aanvraag 1 jaar visum terug kan doen aan de hand van de 2 maanden storting voor aanvraag, en is deze jaarlijks herhaalbaar?

Graag reactie aub.


Reactie RonnyLatYa

Voordien heb ik je al eens uitvoerig geantwoord op die vragen.

– Een Non-immigrant O kan je niet omzetten naar een 1 jaar “Retirement” visum, want dat bestaat niet. Het is telkens je verblijfsperiode dat je verlengt op basis van “Retirement”(in dit geval). Niets anders.

– Je kan die verblijfsperiode verlengen door de financiële eisen te bewijzen met maandelijkse stortingen. Voor een eerste verlenging d.w.z. je eerste verlenging na je initiële verblijfsperiode van 90 dagen, zal 2 stortingen volstaan. Echter voor vervolgaanvragen moet je 12 maandelijkse stortingen bewijzen. Het interesseert immigratie ook helemaal niet of je in België was in dat jaar, voor hoelang en je die stortingen dan wel nodig had of niet. Bij vervolg aanvragen geen 12 maandelijkse stortingen kunnen bewijzen wil zeggen geen vervolgverlenging.

– In uw geval zal je na 9 maanden voor onbepaalde tijd terug naar België gaan. Bij het verlaten van Thailand zal dan je jaarverlenging vervallen. Die kun je NOOIT meer terugkrijgen, laat staan verlengen. Ook indien je visum gebruikt werd (Single entry) of zijn geldigheidsperiode is verlopen kan je daar niks meer mee doen.

– Wil je na 5 maanden verblijf in België terug naar Thailand zal je van voor af aan moeten beginnen. Je hebt immers geen jaarverlenging meer en ook je visum is al lang vervallen. Je zal dan een nieuw visum moeten aanvragen. Daar bekom je dan een nieuwe 90 dagen mee. Normaal en gezien het een initiële aanvraag van verlenging is van een nieuw bekomen verblijfsperiode zal opnieuw 2 stortingen volstaan. Wil je daar weer vervolgaanvragen op die verlenging dan zal je wel weer 12 maanden moeten bewijzen.

5. Samengevat:

– wil je dezelfde verblijfsperiode met jaarverlenging blijven gebruiken zal je eerst een “re-entry” moeten aanvragen voor je Thailand verlaat, binnen de einddatum van die jaarverlenging Thailand opnieuw moeten binnenkomen en bij vervolgaanvragen 12 maandelijkse stortingen moeten bewijzen.

– wil je de verblijfsperiode met jaarverlenging laten vervallen dan vraag je geen “re-entry” aan. Voor een volgende binnenkomst vraag je een nieuw visum aan en voor verlenging van die verblijfsperiode zal dan normaal 2 stortingen volstaan. Je begint dus volledig van voor af aan.

Ik heb het nu opnieuw volledig uitgelegd, maar ik heb de indruk dat dit voor jou misschien niet volstaat of dat je mijn antwoord in twijfel trekt gezien je het opnieuw vraagt.

Geen probleem, dat is je goed recht en gezien je het ook van andere wil horen zal ik er vragen om de reacties open te laten en misschien staat er een reactie op die je wel graag wil horen.

Maar voor mij stopt het hier nu. Ik ga er niet opnieuw meer op reageren.

Nog ter attentie voor sommige lezers.

Het is niet omdat ik hier niets zeg over Corona dat de maatregelen niet van toepassing zouden zijn bij vertrek en aankomst in Thailand. Dit gaat hier enkel over het visum en verlengingen. Je hoeft dus niet te vragen of de Coronamaatregelen dan niet geldig zouden zijn, want ja die zijn ook nog steeds van toepassing.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

8 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 064/21: Jaarverlenging met Non-immigrant O visum”

 1. Ken.vuller zegt op

  Lijkt wel iemand die op een of andere manier de financiele eisen probeert te omzeilen d.m.v. een uitstapje.

  • Ton zegt op

   Ronny, mijn complimenten met je geduld. Ongelofelijk dat mensen zich maar blijven herhalen in plaats van zelf iets uit te zoeken als ze het niet met u eens zijn od nogmaals een bevestiging zoeken. Ga aub door met uw goede werk.

 2. Lenaerts zegt op

  Ik herhaal mij niet ge moet de vraag goed lezen .ik ben ronny en zijn team zeker dankbaar .deze vraag ben ik nooit nergens tegen gekomen
  Spijtig van jullie uitdrukkingen

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik heb ze je enkele weken terug al in de PM beantwoord.

 3. Wino zegt op

  Een andere mogelijkheid voor de vraagsteller is om 800000 bath op een thaise rekening aan te tonen met de bijbehorende regels, dan hoeft hij geen maandelijkse stortingen meer aan te tonen.

  • Dirk zegt op

   Hij wil zijn visa O na twee maanden verlengen voor een vol jaar.
   Hij wil die verlenging krijgen met twee maanden stortingen >65K Baht.
   Daarna wil hij Thailand verlaten voor bepaalde tijd, maar hij wil dat die verblijfsperiode wel geldig blijft voor hem.
   Waarschijnlijk denkt deze meneer een jaarverlenging beschikbaar te hebben met twee maandstortingen, en hiervan gebruik te maken wanneer het hem uitkomt, zonder RE-entry.

  • Lung addie zegt op

   Beste Wimo en Rudi,
   800.000THB permanent op een Thaise rekening stationeren is idd een heel goede oplossing en dan kan hij zijn jaarverlenging gewoon laten doorlopen en, als hij even naar Belgenland wil voor een zekere periode is hij er met een re-entree van af en hoeft niet telkens opnieuw een Non O visum aan te vragen.
   Ik kan best begrijpen dat het niet evident is om maandelijks 65.000THB naar Thailand over te maken en dan ook nog eens, de maanden dat je niet in Thailand bent, de kosten voor levensonderhoud in Belgenland te moeten dragen.
   Persoonlijk zou ik dus ook de optie 800.000THB op een Thaise rekening verkiezen. Ja bent goed voor jaren en het geld is nooit verloren. Indien echt nodig kan je het steeds opvragen en, het brengt hier tenminste nog een rente op, ook al is het niet echt veel, wel beter dan dan wat je krijgt op een Belgische rekening.
   De optie van elk jaar opnieuw een Non O te moeten aanvragen zou ik persoonlijk niet doen. Rudi moet wel over die 800.000THB (Is momenteel een 22.000Eu) beschikken natuurlijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij is op de hoogte van de verschillenden mogelijkheden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website