Vraagsteller: Jean

Ik heb een retirment visa geldig tot 28/12/2021. Nu wil ik naar Belgie gaan nieuwe paspoort en bankkaart halen, vervallen in oktober. Is het voldoende dat ik een re entry haal bij immigration of beter wachten tot eind september?


Reactie RonnyLatYa

  1. Een “retirement visa” bestaat niet. Je zal waarschijnlijk een jaarverlenging van je verblijfsperiode bedoelen op basis van “Retirement”. Je moet altijd een “Re-entry” aanvragen voor je Thailand verlaat. Tenminste toch indien je die jaarverlenging niet wil verliezen bij het verlaten van Thailand. En je moet natuurlijk dan Thailand terug binnenkomen voor 28/12/21 in dit geval. Zelfs best vroeger als je rekening houdt dat je ook een nieuwe jaarverlenging wil aanvragen. Doe je dat niet, ben je die jaarverlenging ook kwijt. Het hebben van een “Re-entry” zal daar dan niks aan veranderen, want die is ook maar geldig zolang je jaarverlenging geldig is. Het aanvragen van “Re-entry kan je doen wanneer je wil. Die zal dan geldig blijven tot maximum 28/12/21, of tot het moment je ze gebruikt hebt in geval van een “Single Re-entry” wat dat laatste betreft.
  2. Je zal ook rekening moeten houden met de geldende Coronamaatregelen zoals o.a. CoE, testen, quarantaine, etc… bij vertrek naar en aankomst in Thailand. Je wordt daar niet van vrijgesteld omdat je een “Re-entry” hebt. Het zijn natuurlijk de geldende Coronamaatregelen op het moment dat je wil terugkomen die van toepassing zijn.

Het is aan u te beslissen of je nu wilt gaat of later dit jaar. Misschien dat de quarantaine of andere Coronamaatregelen minder streng zijn als je later dit jaar gaat? Mogelijk, maar ik kan dat nu niet voorspellen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website