Vraagsteller: Louis

Ik heb een 1 jaar multiple Non-B visum. Ik moet elke 90 dagen het land uit, bij terugkomst op de luchthaven in Bangkok krijg ik dan weer 90 dagen. Ik moet voor 1 april weer het land uit. Ik zit er aan te denken om snel naar Phnom Penh of Vientiane te vliegen daar 1 nacht te verblijven en dan weer terug of kan ik door deze omstandigheden de 90 dagen op het immigratiekantoor verkrijgen? Alles verandert zo snel op dit moment.


Reactie RonnyLatYa

Hoe men het probleem van de verblijfsperioden gaat aanpakken is mij (nog) niet bekend. Een groot probleem is natuurlijk het sluiten van grensposten, waardoor er geen “borderruns” kunnen uitgevoerd worden. Voor “normale” verlengingen is er momenteel (nog) geen probleem, omdat de immigratiekantoren nog gewoon geopend zijn.

Problemen kunnen er wel komen indien o.a. de banken zouden beslissen om te sluiten. Tenslotte zullen de meeste ook financiële bewijzen moeten leveren voor hun verlenging. Zou men dan tijdelijk wel kunnen oplossen door o.a. enkel een up-date van het bankboekje te aanvaarden en de bankgarantiebrief te laten vallen.

In uw geval. Je hebt een Non-immigrant B. Dat wil zeggen dat je hier bent omwille van zaken. Daar zal een werkgever of zakenpartner toch de nodige documenten voor moeten geleverd hebben om dat visum te bekomen. In uw geval kan mogelijk diezelfde weg volstaan om aan de nodige documenten te komen om een verlenging te bekomen.

Maar zolang je kan “vliegen” en je binnen en buiten naar kunt is er natuurlijk ook geen probleem.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website