Vraagsteller: Sven

Een hypothetische vraag. Wat als je de virus oploopt en je je 90 dagen of je jaarverlenging moet doen en je mag je huis niet uit of je ligt in het ziekenhuis. Heeft de immigratiedienst hier al richtlijnen over uitgevaardigd?


Reactie RonnyLatYa

Hierover zijn er, voor zover ik weet, geen speciale richtlijnen uitgegeven.

Er bestaat wel al een procedure als je ziek of (tijdelijke) beperkt zou zijn en je niet in staat bent zelf je aanvraag in te dienen.

  1. 90 dagen kan sowieso iemand anders doen.
  2. Personen waarvan de verblijfsperiode afloopt en zich niet kunnen/mogen verplaatsen om medische redenen, kunnen met een doktersbewijs een verlenging bekomen van maximum 90 dagen. Kan dan door familie en vrienden aangevraagd worden.  Lig je in het ziekenhuis, is er daar wel een dienst die weet hoe dit aan te pakken.
  3. Personen die niet naar huis konden omdat hun vlucht werd geannuleerd, werden vrijgesteld van “overstay” aantekening/boete. Ze diende wel de eerstvolgende vlucht te nemen. Ik veronderstel dat immigratie dit nog steeds toepast.

Een jaarverenging via een andere persoon zal misschien niet zo eenvoudig uit te voeren zijn, gezien de financiële bewijzen die er moeten geleverd worden. Er kan natuurlijk eerst de medische verlenging gevraagd worden en nadien, als je genezen bent, zelf je jaarverlenging gaan aanvragen.

Maar je hebt gelijk.  Immigratie zou beter hier eens over communiceren voor diegene die zich deze vragen stellen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

1 reactie op “Thailand visa vraag Nr 057/20: Coronavirus – Wat met mijn verlenging?”

  1. RonnyLatYa zegt op

    Als aanvulling en tip.

    Indien je dit nog niet deed, vraag je jaarverlenging aan van zodra dit kan m.a.w. 30 dagen (in sommige immigratiekantoren al vanaf 45 dagen) voor het einde van je verblijfsperiode.
    Indien je dan later toch ziek zou vallen is dit alvast iets waarover je geen zorgen hoeft te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website