Thailand visa vraag Nr 053/20: Entries (vervolg)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
6 maart 2020

Reageerder: Oean Eng

Over Thailand visa vraag Nr 052/20: Entries. Ik kan geen reactie plaatsen maar het klopt niet helemaal. ik had 3 single entry toerist visum (9 maanden) en ik zat in de derde. Ik problemen bij immigratie, bij maand extensie. De wet is gewijzigd, in de tussentijd. Je mag maximaal 2 toeristen visa per jaar (songkran) hebben. Dus ik was in overtreding ineens, maar ik kon een studievisum nemen, en het was opgelost. Beetje duur en ging wel wat raar…maar okay.


Reactie RonnyLatya

1. Het gaat toch helemaal niet over toerist visums, maar over Non-immigrant visums in vraag 052.

2. Wat Toerist Visums betreft. Die wet is voor zover ik weet niet gewijzigd. Er zijn ook nergens meldingen over een beperking van 2 toerist visums per jaar. Dat een verblijfsperiode niet wordt verlengd, heeft niks te maken met het bekomen van meerdere toerist visums per jaar. Een verlenging toestaan van een verblijfsperiode is namelijk geen verplichting. Misschien vond men gewoon dat je geen toerist was met 3 toerist visums, en dan vooral “back-tot-back”, en wilde men daarom gewoon geen verlenging toestaan. Voor meerdere binnenkomsten bestaat trouwens het METV (Multiple Entry Tourist Visa) maar daar moet je voor naar je woonland.

Wat wel kan gebeuren met Tourist Visa Single Entries, is dat je maximum 2 toerist visums kan bekomen na elkaar in dezelfde ambassade/consulaat. Nadien moet je naar een andere ambassade/consulaat.

3. Maar u mag het mij altijd die wet/tekst tonen waar die verandering staat.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website