Thailand visa vraag Nr 051/20: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
4 maart 2020

Vraagsteller: Frank

Klopt het dat je met het vliegtuig drie keer per jaar Thailand kan binnen komen voor een maand? En over land twee keer per half jaar voor 15 dagen. Of moet dat per jaar zijn?


Reactie RonnyLatya

– Belgen en Nederlanders bekomen bij binnenkomst op basis van “Visa Exemption” (visum vrijstelling) een verblijfsperiode van 30 dagen. Het maakt niet uit of de binnenkomst gebeurt via een luchthaven of via een grenspost over land/zee.

– Via een luchthaven zijn er in principe geen beperkingen op het aantal binnenkomsten. Wel bestaat de mogelijkheid dat je wat vragen gaat krijgen indien er meerdere binnenkomsten gebeuren op korte tijd. Men kan dan vragen wat je hier eigenlijk komt doen. Meestal zullen die vragen geen gevolg hebben voor je binnenkomst en weigeren om die reden gebeurt zelden. Wel bestaat de kans dat men je zegt om bij een volgende binnenkomst dat jaar (of de periode die men je oplegt) een visum te nemen.

– Op binnenkomsten via een grenspost over land staan er wel beperkingen. Daar is de binnenkomst op basis van “Visa Exemption” beperkt tot 2 binnenkomst op jaarbasis.

– Hou er verder rekening mee dat kan gevraagd worden om te bewijzen dat je voldoende financiële middelen hebt. Zorg daarom dat je steeds een bedrag van 20 000 Baht (of in gelijk welke valuta) bij je hebt. Ook bestaan de mogelijkheid dat er een bewijs wordt gevraagd dat je Thailand gaat verlaten binnen de 30 dagen.

Aan de doorsnee toerist zal men die bewijzen zelden vragen. Kom je meermaals Thailand binnen verhoogd die kans natuurlijk. En kan je dat niet tonen is dat wel een reden om je te weigeren.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website