Vraagsteller: Piet

Ik woon nu al 3 jaar in Thailand en ben getrouwd met een Thaise. Mijn vrouw verkoopt kinderkleding op diverse dagmarkten. Wij bouwen elke dag de marktstand op door middel van een tent met hangers om de kleding op te hangen.

Hierbij help ik haar met de opbouw van de tent, ik doe geen verkoop werk.

Ik heb een marriage visa. In hoeverre kan ik haar hier legaal mee helpen, of moet ik een werkvisum aanvragen?
Hoop dat je me hier mee kunt helpen.


Reactie RonnyLatYa

Dat zijn zo van die randgevallen tussen wat legaal zou moeten en wat ook getolereerd wordt. Het is maar hoe men op dat moment dat helpen gaat (willen) zien.

Of ermee een inkomen wordt gegenereerd door die persoon zal meestal doorslaggevend zijn om te bepalen of die aan het werken is, of enkel even een helpende hand biedt.

Persoonlijk denk ik dat zolang het bij helpen bij opbouw/afbraak blijft je er weinig problemen zal mee krijgen, vooral omdat het je vrouw betreft die je hier even verder helpt en er op dat moment ook nog niets wordt verkocht. Het betreft dan enkel hulp bij opbouw of afbraak.

Anders kan het zijn natuurlijk als je actief aan de verkoop gaat meewerken. Dat zou ik zeker vermijden, maar dat doe je ook niet begrijp ik.

Zulke zaken hangen dikwijls ook van de omgeving af. Normaal zal men daar geen problemen rond maken, denk ik. Is er daar echter iemand die jullie het licht in de ogen niet gunt, dan zou je beter voorzichtig zijn met wat je doet, want afgunst is dikwijls de oorzaak van vele problemen. Vooral als de verkoop bij jullie beter zou gaan dan bij die ander(e).

Maar zoals ik al zei, is het hoe men je hulp zal beoordelen. Zorg er alvast voor dat ze je geen verkoop kunnen aanwrijven is hier wel het belangrijkste denk ik.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website