Vraagsteller: Jack

Ik heb een vraag over mijn visum O. Hoeveel keer kan ik een toeristvisum krijgen voor 60 dagen per jaar? Ik begrijp dat je twee keer een 30 dagen toegang krijgt per jaar via een borderrun?


Reactie RonnyLatYa

Je vraag is nogal verwarrend. Je zegt een vraag over je visum O te hebben. Vervolgens vraag je hoeveel keer je een toeristenvisum kan bekomen, om vervolgens dan weer over te schakelen naar een Visa Exemption.

1. Wat betreft dat Visum O. Ik weet niet wat je vraag is, dus kan ik er ook niet op antwoorden.

2. Je kan in principe zoveel toeristen visums aanvragen als je wil. Lokale regels zijn soms wel zo dat je er maar 2 na elkaar kan aanvragen. Wil je een derde dan moet je een andere ambassade/consulaat gebruiken. In o.a. Vientiane is dat het geval.

Denk er ook aan dat er ook een Multiple entry Tourist visa (METV) bestaat. Kan je enkel in het land aanvragen waar je de nationaliteit van hebt of waar je officieel geregistreerd staat.

3. Binnenkomsten op “Visa Exemption” kan via een grenspost over land maximaal 2 keer per kalender jaar. Via een luchthaven is dat in principe onbeperkt, maar kom je dikwijls binnen en vooral “back tot back” kan je wel eens vragen krijgen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website