Thailand Visa vraag Nr 048/21: Thai terug naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 maart 2021

Vraagsteller: Jan

Mijn echtgenote Thaise/Nederlandse met Thais en Nederlands paspoort, verblijft in Nederland en wil graag voor een korte periode terug naar Thailand. Moet de vlucht via de Thaise ambassade lopen, of kan zij gewoon een vliegticket bestellen?

Moet zij 15dagen in quarantaine? Corona testen, fit to fly verzekering, 100.000 us 400.000/40.000 baht in out, doktersverklaring?

Wat voor alle buitenlanders geldt, geldt dat ook voor haar? Zijn er voor haar makkelijkere voorwaarden? Kortom wat heeft zij nodig?


Reactie RonnyLatYa

Alle informatie voor Thai die naar Thailand willen kan je hier vinden:

ข้อมูลสำหรับผู้มีสัญชาติไทยเกี่ยวกับการเดินทางกลับประเทศไทยในสถานการณ์การแพร่ระบาดของ COVID-19 – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Spijtig genoeg enkel in het Thai, maar het is dan ook voor Thai bedoeld natuurlijk.

Ik ben niet op de hoogte wat Thai allemaal moeten voorleggen en hou dat ook niet bij.

Lezers die hier ervaring mee hebben kunnen dit altijd laten weten. Hou er dan wel rekening mee dat zaken regelmatig kunnen veranderen en wat toen van toepassing was misschien vandaag niet meer zo is.Ik geef je dan ook de raad zeker de ambassade te contacteren indien iets op hun website niet duidelijk is.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 048/21: Thai terug naar Thailand”

 1. Albert De Samblanx zegt op

  Mijn vriendin is zaterdag 27 februari terug gekeerd naar Thailand ,in Zaventem heeft zij enkel haar fit to fly attest en COE(certificate of entry) moeten voorleggen.Voor thaise onderdanen is er geen covid test vereist.
  In Bangkok enkel het COE attest en haar reservering in een hotel voor de verplichte quarantaine van 15 dagen.Zij is terug gekeerd met een normale vlucht van Qatar airways.

 2. TheoB zegt op

  Jan,

  Een Thai heeft tot nu toe 3 keuzemogelijkheden:
  a) Een door de Thaise ambassade in Den Haag georganiseerde en zelf te betalen repatriëringsvlucht met KLM en aansluitend een door de Thaise overheid georganiseerde 15 dagen gratis State Quarantine (SQ). Na de quarantaine wordt de Thai gratis naar de hoofdstad gebracht van de provincie van eindbestemming.
  b) Een door de Thaise ambassade in Den Haag georganiseerde en zelf te betalen repatriëringsvlucht met KLM en aansluitend 15 dagen een zelf te betalen Alternative (Local) State Quarantine (A(L)SQ).
  c) Een zelf geboekte en betaalde vlucht met aansluitend 15 dagen een zelf te betalen Alternative (Local) State Quarantine (A(L)SQ).

  Om voor de repatriëringsvlucht in aanmerking te komen moet de Thai zich aanmelden voor zo’n repatriëringsvlucht wanneer die aangekondigd worden op de facebookpagina (https://www.facebook.com/ThaiEmbassy.Hague) en de website (https://hague.thaiembassy.org/) van de Thaise ambassade in Den Haag.
  Na de eerste goedkeuring van de aanmelding moet een bewijs van boeking van een KLM-ticket voor de betreffende datum geupload worden. Vervolgens wordt een CoE afgegeven en moet binnen 72 uur vóór vertrek een fit to fly-verklaring verkregen worden.
  Ongeveer elke 2 weken is er een repatriëringsvlucht. Deze maand op de 12de en de 26ste met 100 beschikbare stoelen per vlucht (https://hague.thaiembassy.org/th/content/register-for-sq-march-2021).
  Zie ook vanaf punt 2.2 op https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand?cate=5f4cc41880d7525ade115872

  In ieder geval al sinds oktober worden deze vluchten georganiseerd en na de aanvankelijke aanloopproblemen met de SQ begin vorig jaar zijn er tegenwoordig weinig klachten over.
  Wat ik wel heel vreemd vond was dat op 26-02 het KLM incheckbaliepersoneel op Schiphol niet op de hoogte was van het feit dat Thai geen SQ-hotelreservering hoeven te hebben, omdat de repatrianten niet weten in welk SQ-hotel zij ondergebracht zullen gaan worden. Wij hebben toen samen met andere Thai zo’n 1½ uur staan soebatten voordat mijn vriendin en de andere Thai mochten inchecken.

  Als jij zelf wil begrijpen wat er op bv. https://hague.thaiembassy.org/th/content/register-for-sq-march-2021 staat, moet je de tekst kopieren en plakken in je vertaalapplicatie. Van Thai naar Engels werkt het beste.
  Voor een A(L)SQ-hotel kijk je op https://thaiest.com/asq

  Is alles nu duidelijk?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website